Δημοσκόπηση ΠΑΜΑΚ: Κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες ξεπερνά η ΝΔ τον ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου

Δημοσκόπηση ΠΑΜΑΚ: Κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες ξεπερνά η ΝΔ τον ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου
Sooc

Η Νέα Δημοκρατία προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με δέκα ποσοστιαίες μονάδες στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με την πιο πρόσφατη δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμού του ΣΚΑΪ.

Πιο συγκεκριμένα, η ΝΔ συγκεντρώνει το 27,5% έναντι του 17,5% που συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Τρίτο κόμμα παραμένει η Χρυσή Αυγή με 7,5% και ακολουθούν Δημοκρατική Συμπαράταξη και ΚΚΕ με 5,5% αμφότερα. Η Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη συγκεντρώνει ποσοστό 3,5% ενώ εκτός Βουλής -σύμφωνα με την δημοσκόπηση- μένουν ΑΝΕΛ (2%) και Το Ποτάμι (1,5%).

Όσον αφορά τους πολιτικούς αρχηγούς, δημοφιλέστερος είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ποσοστό 22% και ακολουθεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με 19%.

Να σημειώσουμε ότι το 81% των πολιτών φοβάται ότι τα πράγματα κινούνται προς την λάθος κατεύθυνση, ενώ δυσαρεστημένοι από τις επιδόσεις της κυβέρνησης είναι σχεδόν 9 στους 10 Έλληνες (85,5%).

Ακόμα το 72,5% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ότι δεν είναι ικανοποιημένο από την συγκυβέρνηση.

Με τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης από τις ελληνικές αρχές διαφωνεί το 66% των πολιτών την ώρα που, απολύτως, συμφωνούν μόνο 7 στους 100 Έλληνες.

Η πλειονότητα των ερωτηθέντων εμφανίζεται καχύποπτη και σε ο,τι αφορά τον πρόσφατο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας, καθώς το 64% να θεωρεί πως πίσω από την διαδικασία υποκρύπτονταν πολιτικές σκοπιμότητες.

Τέλος, απαισιόδοξο ως προς τα οικονομικά του νοικοκυριού εμφανίζεται το 62% των ερωτηθέντων την ώρα που, μόλις το 1% εκτιμά πως σίγουρα θα δει βελτίωση μέσα στο επόμενο δωδεκάμηνο.

Δημοφιλή