ΚΟΙΝΩΝΙΑ
09/09/2016 12:38 EEST | Updated 09/09/2016 13:30 EEST

Φυτεία κάνναβης δίπλα σε νυχτερινό μαγαζί γνωστού τραγουδιστή

ΕΛΑΣ

Σε χώρο των εγκαταστάσεων νυχτερινού μαγαζιού που ανήκει σε γνωστό τραγουδιστή εντοπίστηκε από την ΕΛ.ΑΣ. φυτεία ινδικής κάνναβης.

Το κατάστημα παραμένει κλειστό εδώ και χρόνια με αποτέλεσμα ο χώρος να είναι εγκαταλελειμμένος, γεγονός το οποίο εκμεταλλεύτηκε ένας 34χρονος Αλβανός. Ο τραγουδιστής στον οποίο ανήκει το νυχτερινό μαγαζί δεν είχε ιδέα για την ύπαρξη της φυτείας.

Ο 34χρονος είχε φυτέψει σε εξωτερικό χώρο που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του μαγαζιού (που παραμένει για καιρό ανοίκιαστο) συνολικά 73 δενδρύλλια, ενώ είχε τον απαραίτητο εξοπλισμό για το πότισμά τους.

Η επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής έγινε στις 8 Σεπτεμβρίου 2016 όταν αστυνομικοί εντόπισαν στην παραλιακή, στο ύψος της Βάρκιζας, φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης σε πλήρη ανάπτυξη, από την οποία ξεριζώθηκαν 73 δενδρύλλια. Ύστερα από έρευνες εντοπίστηκε και συνελήφθη ένας 34χρονος Αλβανός, ο οποίος φέρεται να σχετίζεται με τη φυτεία.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι το άτομο αυτό απασχολούνταν σε νυχτερινά κέντρα της περιοχής ως σερβιτόρος, καθώς έχει επαφές με το χώρο της νύχτας. Σε έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. σε οικία που χρησιμοποιούνταν ως «καβάντζα» από τον 34χρονο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

ποσότητα κάνναβης συνολικού βάρους -3- κιλών

-270- σπόροι κάνναβης

μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας

-11- κινητά τηλέφωνα

-6- φορητοί ασύρματοι

πλήθος πακέτων τηλεφωνικών συνδέσεων

Το χρηματικό όφελος που θα αποκόμιζε ο συλληφθείς από την πώληση των κατασχεθεισών ποσοτήτων κάνναβης υπολογίζεται σε -200.000- ευρώ.

Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τον παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.