ΕΙΔΗΣΕΙΣ
11/09/2016 09:47 EEST | Updated 11/09/2016 09:48 EEST

Θεοχαρόπουλος: Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο για τη δημιουργία σύγχρονου ενιαίου κεντροαριστερού φορέα

eurokinissi

Την ανάγκη συγκρότησης ενός σύγχρονου ενιαίου κεντροαριστερού φορέα εντός των επόμενων μηνών, υπογραμμίζει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα». «Πρέπει να προχωρήσουμε σε συγκρότηση του φορέα με πανελλαδική δομή και όργανα με συμμετοχή όλων των κομμάτων και κινήσεων που θα προσέλθουν», αναφέρει ο κ. Θεοχαρόπουλος και σημειώνει: «Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Οι πολίτες έχουν απογοητευθεί από τις πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ και αναζητούν μία αξιόπιστη εναλλακτική προοδευτική λύση».

Ο κ. Θεοχαρόπουλος εμφανίζεται αισιόδοξος ότι δεν έχει χαθεί το «όνειρο» της ισχυρής κεντροαριστεράς και τονίζει ότι η Ελλάδα χρειάζεται «έναν ισχυρό εκπρόσωπο της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών χωρίς αυταπάτες και λαϊκισμό με σταθερή ευρωπαϊκή κατεύθυνση». Παράλληλα, θεωρεί αυτονόητο ότι το κάθε κόμμα με τις συλλογικές του λειτουργίες μπορεί να αποφασίσει και να προτείνει έναν οδικό άξονα, ώστε να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις και προαναγγέλλει ότι θα είναι υποψήφιος για επικεφαλής του φορέα που θα συγκροτηθεί. «Έχω τονίσει ότι στην περίπτωση που δρομολογηθούν οι διεργασίες για ενιαία κεντροαριστερά και προχωρήσουμε σε διαδικασίες εκλογής επικεφαλής από τη βάση πρόθεση μου είναι να είμαι υποψήφιος. Δικός μου στόχος όμως είναι η ενότητα και η ανανέωση και όχι οι άγονες προσωπικές συγκρούσεις», επισημαίνει.

Εξάλλου, ο κ. Θεοχαρόπουλος ξεκαθαρίζει ότι το κοινό πόρισμα της Επιτροπής Διαλόγου και Θέσεων δεν θα μπορούσε «σε καμία περίπτωση» να εκφραστεί ούτε από τον ΣΥΡΙΖΑ, «που δεν αντιμετωπίζει, αλλά αντιθέτως αναπαράγει τις παθογένειες του παρελθόντος», ούτε από τη συντηρητική ΝΔ, «που αδυνατεί να προσφέρει λύσεις στον δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό».

Όσον αφορά στα «κόκκινα δάνεια» και τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, ο εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης τάσσεται υπέρ ενός «ολοκληρωμένου και αναλυτικού σχεδίου με ουσιαστικό κοινωνικό αποτύπωμα, που θα διαχωρίζει τους δανειολήπτες σε αυτούς που μπορούν να πληρώσουν από αυτούς που δεν μπορούν», με βασικό άξονα μια εξατομικευμένη προσέγγιση «που θα προστατεύει τους ειλικρινείς οφειλέτες, αλλά και θα εξασφαλίσει και το Δημόσιο είναι ο μοναδικός δρόμος που πρέπει να ακολουθηθεί».

Τέλος, ο κ. Θεοχαρόπουλος εκτιμά ότι δεν θα γίνουν σύντομα πρόωρες εκλογές, καθώς «ο ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζει ότι εάν προχωρήσει σε εκλογές δεν έχει περιθώρια νέας εκλογικής νίκης», αλλά, παράλληλα, υπογραμμίζει ότι «δεν υπάρχει όμως καμία πιθανότητα για εξάντληση της τετραετίας για αυτήν την αναποτελεσματική κυβέρνηση λόγω απώλειας της κοινωνικής πλειοψηφίας».

Sponsored Post