ΚΟΙΝΩΝΙΑ
12/09/2016 04:12 EEST | Updated 12/09/2016 08:47 EEST

Σε εξέλιξη η μάχη με τις φλόγες στη Θάσο

Eurokinissi

Σε εξέλιξη είναι και σήμερα Δευτέρα η μάχη με τις φλόγες στη Θάσο. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 212 πυροσβέστες, 75 οχήματα, 68 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 40 στρατιώτες, 15 εθελοντές, 10 οχήματα ΟΤΑ και 3 μηχανήματα. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η εικόνα πλέον είναι καλύτερη.

Από αέρος επιχειρούν 6 αεροπλάνα και 6 ελικόπτερα.

Κάποια σπίτια καταστράφηκαν από τις φλόγες, με το νησί να έχει κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Δύο πυροσβέστες τραυματίστηκαν την Κυριακή.

H ολονύχτια μάχη είχε σκοπό να αποτραπεί η επέκταση της φωτιάς στις Τοπικές Κοινότητες Ραχωνίου, Πρίνου και Μαριών.

Οι άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή είχαν ως αποτέλεσμα την αναζωπύρωση πολλών εστιών στις παραπάνω περιοχές του νησιού, με αποτέλεσμα οι φωτιές να προχωρήσουν επικίνδυνα και λίγο έλλειψε να περικυκλωθούν τα χωριά. Ωστόσο, χάρη στοn συντονισμό των επίγειων δυνάμεων και τη συστηματική προσπάθεια, τα μέτωπα περιορίστηκαν αισθητά χωρίς να χρειαστεί οι τοπικές Aρχές να προχωρήσουν σε εκκένωση χωριών και οικισμών.

Με απόφαση του δημάρχου Θάσου Κώστα Χατζηεμμανουήλ αναβάλλεται η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στα σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης έως ότου ομαλοποιηθεί η κατάσταση στο νησί και με το δεδομένο ότι πολλές σχολικές μονάδες, κυρίως της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, βρίσκονται κοντά σε πύρινα μέτωπα. Ο αγιασμός στα σχολεία της Θάσου αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Τρίτη ή την Τετάρτη και αφού πρώτα επανεκτιμηθεί η όλη κατάσταση.