ΔΙΕΘΝΕΣ
13/09/2016 16:24 EEST | Updated 13/09/2016 16:29 EEST

Ζει η Χίλαρι; Μήπως βλέπουμε τη σωσία της; «Φουντώνουν» οι θεωρίες συνωμοσίας μετά την ασθένεια της Κλίντον

U.S. Democratic presidential candidate Hillary Clinton leaves her daughter Chelsea's home in New York, New York, United States September 11, 2016, after Clinton left ceremonies commemorating the 15th anniversary of the September 11 attacks feeling "overheated."  REUTERS/Brian Snyder/File Photo
Brian Snyder / Reuters
U.S. Democratic presidential candidate Hillary Clinton leaves her daughter Chelsea's home in New York, New York, United States September 11, 2016, after Clinton left ceremonies commemorating the 15th anniversary of the September 11 attacks feeling "overheated." REUTERS/Brian Snyder/File Photo

Σχεδόν 60 μέρες έχουν απομείνει για την διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ και οι θεωρίες συνωμοσίας αναφορικά με την υγεία της υποψηφίας των Δημοκρατικών, της Χίλαρι Κλίντον, δίνουν και παίρνουν.

Όλα ξεκίνησαν έπειτα από το περιστατικό με την λιποθυμία της στην εκδήλωση για την 11η Σεπτεμβρίου, όταν κατέρρευσε και οι άνδρες της ασφάλειας την απομάκρυναν από το χώρο μεταφέροντας τη στο διαμέρισμα της κόρης της Τσέλσι στο Μανχάταν.

Λίγη ώρα αργότερα οι επικεφαλής της εκστρατείας της ανακοίνωσαν ότι η κ. Κλίντον ένιωσε άσχημα εξαιτίας της ζέστης διαβεβαιώνοντας πως είναι καλά στην υγεία της. Πράγματι λίγο αργότερα η Χίλαρι Κλίντον εμφανίσθηκε μπροστά από το κτήριο όπου βρίσκεται το διαμέρισμα της κόρης της, εντελώς ανανεωμένη χαιρετώντας τους περαστικούς και μάλιστα φωτογραφήθηκε μ΄ένα κοριτσάκι. Όμως πριν περάσουν 24 ώρες ανακοινώθηκε ότι η κ. Κλίντον ακυρώνει τις εμφανίσεις της στην Καλιφόρνια καθώς διαγνώσθηκε με πνευμονία.

Αυτό αρκούσε, οι συνωμοσιολόγοι ξεσάλωσαν και τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης «άναψαν».

Το #HillarysBodyDouble έγινε πρώτο trend στο Twitter.

Φωτογραφίες αναρτήθηκαν όπου δείχνουν και επισημαίνουν τις διαφορές στο σώμα μεταξύ της Κλίντον λίγο πριν λιποθυμήσει και της Κλίντον που βγαίνει από το διαμέρισμα της κόρης της.

Δεν ήταν λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι η «Χίλαρι» που βγήκε από το διαμέρισμα δεν ήταν η Χίλαρι Κλίντον, αλλά κάποια που της έμοιαζε. Σε φωτογραφίες που ανεβάζουν στα social media ισχυρίζονται ότι η μύτη, οι λοβοί των αυτιών, τα δάκτυλά, τα κιλά, όλα είναι διαφορετικά.

Ένας άλλος χρήστης του Twitter, o Robertbirsinger διερωτήθηκε γιατί η Κλίντον να αγκαλιάσει και να φωτογραφηθεί με ένα παιδάκι από τη στιγμή που ήξερε πως ήταν τόσο άρρωστη.

Κάποιοι είναι καχύποπτοι καθώς η Χίλαρι που βγήκε από το διαμέρισμα της κόρης της δεν περιστοιχιζόταν από τους άνδρες της ασφάλειάς της.

Άλλοι συνέκριναν τα σκουλαρίκια που φορούσε η Χίλαρι πριν από το λιποθυμικό επεισόδιο και μετά αφού βγήκε από το διαμέρισμα.

Σ΄ένα άλλο hashtag, το #isHillaryalive, πάει ακόμη πιο μακρυά αφού οι χρήστες του Twitter δεν αποκλείουν η Κλίντον να έχει πεθάνει και να έχει αντικασταθεί από μια σωσία της.

Υπήρξαν και αυτοί που «ανέβασαν» παλαιότερες φωτογραφίες της Κλίντον μαζί με μια γυναίκα, την Teresa Barnwell, που πραγματικά της έμοιαζε.