ΔΙΕΘΝΕΣ
13/09/2016 18:55 EEST | Updated 13/09/2016 18:57 EEST

Η τροπική καταιγίδα Malakas συναντά τον σούπερ τυφώνα Meranti και κατευθύνονται προς Ιαπωνία και Φιλιππίνες

VCG via Getty Images
QUANZHOU, CHINA - SEPTEMBER 10: (CHINA OUT) Fallen trees lay on the ground after being hit by Typhoon Meranti on September 10, 2010 in Quanzhou, Fujian Province of China. Meranti, the 10th typhoon to hit China this year, made landfall at Shishi City in the southeastern Chinese province of Fujian at 3:30 a.m. Friday, according to provincial flood control authorities. (Photo by VCG via Getty Images)

Ο σούπερ τυφώνας Meranti περιγράφεται ως τέρας που στροβιλίζεται κοντά στις ακτές της Ταϊβάν. Κινείται με ταχύτητα 185 μίλια την ώρα και πρόκειται για την ισχυρότερη καταιγίδα του 2016. Η ένταση της είναι αμείωτη εδώ και 18 ώρες.

Ο Meranti είναι επικίνδυνος και εκτιμάται ότι θα προκαλέσει ζημιές στην πρωτεύουσα της Ταϊβάν. Οι ισχυρές βροχοπτώσεις είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσουν κατολισθήσεις και τόνοι λάσπης θα κυλήσουν με την πιθανότητα μεγάλων καταστροφών εάν όχι και την απώλεια ανθρώπινων ζωών.

Ο Meranti έχει περάσει από την Κίνα, ωστόσο προβληματισμό προκαλεί για το τι θα συμβεί όταν αυτός ο τυφώνας, που μέσα σε 36 ώρα ανέβηκε από την κλίμακα 1 επικινδυνότητας στο νούμερο 5, θα συναντήσει στον Δυτικό Ωκεανό την τροπική καταιγίδα Malakas.

Όπως αναφέρουν μετεωρολογικές υπηρεσίες ο Malakas θα μετεξελιχθεί και αυτός σε τυφώνα και αναμένεται να πλήξει τις Φιλιππίνες και στη συνέχεια θα κινηθεί προς την Ιαπωνία. Εκτιμάται ότι έως τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής θα έχει φτάσει στην κλίμακα 4 με αποτέλεσμα να έχουν τεθεί σε επιφυλακή αρκετά νησιά της Ιαπωνία όπως η Οκινάουα, η αμερικανική βάση στην Kadena, τα νησιά Ishigaki Ryukyu. Όλοι όμως ελπίζουν ότι ο Malakas θα περάσει και από την νότια ενδοχώρα μέσα στο Σαββατοκύριακο αλλά μέχρι τότε θα έχει εξασθενήσει.