Η ψύχραιμη παρέμβαση μιας μαίας στο Ωραιόκαστρο που πήγε κόντρα στον ρατσισμό των συμπολιτών της

Η ψύχραιμη παρέμβαση μιας μαίας στο Ωραιόκαστρο που πήγε κόντρα στον ρατσισμό των συμπολιτών της

Αν και οι αποκαλύψεις για το Ωραιόκαστρο φαίνεται να μην έχουν τέλος-μετά τις απειλές Συλλόγων Γονέών και Κηδεμόνων πως θα κάνουν καταλήψεις σχολίων εάν σε αυτά γίνουν δεκτά παιδιά προσφύγων ήρθαν και οι αποκαλύψεις για το δημοτικό συμβούλιο αλλά και τον ίδιο τον Δήμαρχο- δεν εξαφανίστηκαν εντελώς και οι θετικές ειδήσεις.

Μέσα σε όλο αυτό τον ζόφο η φωνή μιας συνταξιούχου μαίας η οποία κατά τις ανοιχτές συζητήσεις που είχαν προηγηθεί στο δημοτικό συμβούλιο προσπάθησε να αλλάξει τα «μυαλά» των συμπατριωτών της αλλά και να τους καθησυχάσει επί του της βασικής ανησυχίας που προέβαλαν, δηλαδή τα ζητήματα υγείας.

Η κυρία που θα δείτε και στο βίντεο κάνει λόγο για άγνοια και ημιμάθεια, αναφέρεται σε σοβαρά περιστατικά που κλήθηκε να χειριστεί στο νοσοκομείο όπου εργαζόταν και πως περιορίζονταν οι κίνδυνοι να μολυνθούν ασθενείς από την αρρώστια κάποιου άλλου και καταλήγει – εν μέσω και φωνών αποδοκιμασίας- πως όλες αυτές οι αρνητικές συζητήσεις «εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα καλλιεργώντας τον φόβο και την ανοησία». Όπως τόνισε δε «Εάν κάνεις γκέτο, το πρόβλημα που φοβάσαι ότι θα αντιμετωπίσεις, θα' ρθει να σε βρει στην πόρτα σου. Επομένως, θα πρέπει με ένα σοβαρό τρόπο, ό,τι απόφαση κι αν πάρει αυτό το δημοτικό συμβούλιο, να λάβει υπόψη του ότι το γκέτο μόνο επιδεινώνει το πρόβλημα. Ούτε εντάσσει κόσμο, ούτε αμβλύνει αντιθέσεις, ούτε λύνει προβλήματα».

Στο μεταξύ, οι αποκαλύψεις για τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου και την όλη στάση αλλά και τις δηλώσεις του Δημάρχου της πόλης, Αστέριου Γαβότση έχουν προκαλέσει αποτροπιασμό και οργή αφού ο εκλεγμένες δήμαρχος εμφανίζεται σε βίντεο που τραβήχτηκε πριν από μερικές ημέρες ακόμη και να προτρέπει έμμεσα τους πολίτες να πάρουν το νόμο στα χέρια τους.

Χαρακτηριστικά σε συνάντηση με πολίτες στην πλατεία ακούγεται να αναφέρεται στο θέμα με τα σχολεία εξηγώντας – ευφυώς- πως δεν μπορεί να γίνει κάτι με νόμιμο τρόπο για να περάσουν τις θέσεις τους. Όταν λοιπόν ερωτάται εάν η πρόταση του είναι να «ανοίξω κεφάλια» όπως το έθεσε ένας πολίτης ο Δήμαρχος απάντησε όλο νόημα «Μπράβο, εσύ το είπες αυτό. Δεν το είπα εγώ...».

Δημοφιλή