ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
15/09/2016 14:56 EEST | Updated 15/09/2016 15:05 EEST

H Ελλάδα στο επίκεντρο της ετήσιας συνόδου του ΔΝΤ. Τι είπε ο εκπρόσωπος του Ταμείου για την πορεία των διαπραγματεύσεων

AFP via Getty Images
IMF Managing Director Christine Lagarde arrives at the Hangzhou International Expo Center to attend the G20 Summit in Hangzhou on September 4, 2016.World leaders are gathering in Hangzhou for the 11th G20 Leaders Summit from September 4 to 5. / AFP / POOL / Etienne Oliveau (Photo credit should read ETIENNE OLIVEAU/AFP/Getty Images)

Στο επίκεντρο των συζητήσεων της ετήσιας συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας που θα πραγματοποιηθούν στις αρχές Οκτωβρίου στην Ουάσινγκτον θα βρεθεί η Ελλάδα.

Αυτό ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΝΤ Τζέρι Ράις, στη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης του Ταμείου.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΝΤ επισήμανε ότι η αποστολή του Ταμείου που βρίσκεται στην Αθήνα θα παραμείνει και την επόμενη εβδομάδα προκειμένου να ολοκληρώσει τον τακτικό έλεγχο της ελληνικής οικονομίας, ο οποίος διεξάγεται στο πλαίσιο του αρθρ.4 και δεν αφορά τη διαδικασία αξιολόγησης στο πλαίσιο του προγράμματος του ESM.

Ερωτηθείς για τις χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου, ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να αποδεχθεί τις προτάσεις του ΔΝΤ για τα εργασιακά, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ αρνήθηκε να σχολιάσει. Αρκέστηκε ωστόσο να αναφέρει ότι το Ταμείο συνεργάζεται στενά με τις ελληνικές αρχές, επισημαίνοντας ότι οι μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας θα αποτελέσουν κεντρικό τμήμα της επόμενης αξιολόγησης.

Ερωτώμενος αν το ΔΝΤ σκοπεύει να είναι πιο ευέλικτο αυτή τη φορά για τα εργασιακά, ο κ. Ράις απάντησε ότι «το ΔΝΤ είναι πάντα ευέλικτο».

Sponsored Post