ΕΙΔΗΣΕΙΣ
15/09/2016 05:41 EEST | Updated 15/09/2016 05:42 EEST

Πώς ο σεξομανής Diego έσωσε τις χελώνες στα Γκαλαπάγκος από την εξαφάνιση

RODRIGO BUENDIA via Getty Images
Diego, a tortoise of the endangered Chelonoidis hoodensis subspecies from Española Island, is seen in a breeding centre at the Galapagos National Park on Santa Cruz Island in the Galapagos archipelago, located some 1,000 km off Ecuador's coast, on September 10, 2016. / AFP / RODRIGO BUENDIA (Photo credit should read RODRIGO BUENDIA/AFP/Getty Images)

Εάν έχετε δει μια χελώνα του είδους Chelonoidis hoodensis υπάρχει 40% πιθανότητα ο Diego να είναι ο πατέρας της.

Ο Diego είναι τουλάχιστον εκατό ετών και ζυγίζει 175 κιλά και χάρη στην υψηλή σεξουαλική ορμή του είναι πατέρας περίπου 800 παιδιών.

Ζει στο νησί Espanola, στο αρχιπέλαγος των Γκαλαπάγκος. Εκεί ζουν 2000 χελώνες και με τις έξι θηλυκές χελώνες που είχε σεξουαλική επαφή κατάφερε να γίνει πατέρας του μισού πληθυσμού,αναφέρει δημοσίευμα του Mashable.

Ο Washington Tapia, υπεύθυνος επιστήμονας για την διατήρηση του πληθυσμού των χελωνών στα νησιά Γκαλαπάγκος, μιλώντας στο AFP ανέφερε: «Είναι ένα πολύ σεξουαλικά ενεργό αρσενικό, συνέβαλε κατά πολύ στην ανανέωση του πληθυσμού στο νησί».

Σύμφωνα με τον Tapia κάποια στιγμή μεταξύ του 1900 και του 1959 μια ομάδα επιστημόνων μετέφερε τον Diego σε ζωολογικό κήπο στην Καλιφόρνια στο πλαίσιο μελέτης του είδους. Το 1976 επέστρεψε στο νησί και μπήκε σε πρόγραμμα αναπαραγωγής σε αιχμαλωσία.