ΚΟΙΝΩΝΙΑ
16/09/2016 05:44 EEST | Updated 16/09/2016 09:11 EEST

Απόφαση εκταφής της σορού του Αλέξανδρου Βέλιου

Eurokinissi

Ολοκληρώθηκε η εκταφή της σορού του δημοσιογράφου Αλέξανδρου Βέλιου, παρουσία της συζύγου του, ιατροδικαστή και αξιωματικού της ΕΛΑΣ.

Την εκταφή αποφάσισαν ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ηλίας Ζαγοραίος και αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, προκειμένου να γίνουν τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις για να διαπιστωθεί αν του είχε χορηγηθεί ειδική ένεση που προκάλεσε ή επέσπευσε το θάνατό του, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου».

Αυτή η ενέργεια, όπως σημειώνεται, αναμένεται να γίνει σήμερα Παρασκευή ή στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, παρουσία δικαστικού λειτουργού, αστυνομικών και ιατροδικαστή, αφού ενημερωθούν η οικογένεια και οι οικείοι του.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», οι αξιωματικοί που ασχολούνται με την υπόθεση έλαβαν μία ακόμη κατάθεση από άτομο που φαίνεται να είχε ρόλο στην εξέταση και κατάρτιση των πιστοποιητικών θανάτου για να γίνει η κηδεία του 63χρονου δημοσιογράφου. Είχε προηγηθεί μία πρώτη κατάθεση της συζύγου του Αλέξανδρου Βέλιου, Νάντιας Γερολυμάτου. Η ίδια φέρεται να δήλωσε πως δεν βρισκόταν δίπλα του όταν άφησε την τελευταία του πνοή, ενώ όταν βρέθηκε δεν αντελήφθη την ύπαρξη κάποιας σύριγγας ή άλλου σκευάσματος που μπορεί να έκανε χρήση ο σύζυγός της.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, από την πορεία των ερευνών προκύπτουν κάποιες μικρές ενδείξεις πως κάποιος έδωσε ή έκανε στον Αλέξανδρο Βέλιο ένεση προκειμένου να επισπεύσει το μοιραίο- και ως εκ τούτου αποφασίστηκε η εκταφή της σορού, για να γίνουν οι απαραίτητες τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις.