ΚΟΙΝΩΝΙΑ
16/09/2016 16:52 EEST | Updated 16/09/2016 16:52 EEST

Γερασιμίδου: Έχεις δίκιο Θεανώ μου! Είσαι μία από μας...

Eurokinissi

Ανοιχτή επιστολή προς την υπουργό Εργασίας, Θεανώ Φωτίου, απέστειλε η ηθοποιός και βουλευτής του ΚΚΕ Ελένη Γερασιμίδου, με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις της πρώτης για τις περικοπές στις συντάξεις.

Η κ. Φωτίου δήλωσε ότι «δεν έγινε καμία από τις φοβερές περικοπές που λένε τα ΜΜΕ» και ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κοροϊδέψει κανέναν, προκαλώντας σωρεία αντιδράσεων. Λίγες ώρες μετά τις συγκεκριμένες δηλώσεις, η κ. Γερασιμίδου απέστειλε ανοιχτή επιστολή στην υπουργό εργασίας λέγοντας ειρωνικά «είσαι μία από εμάς, έχεις δίκιο στο βροντοφωνάζω».

Αναλυτικά η επιστολή της:

«Έχεις δίκιο Θεανώ μου! Συγγνώμη που δε σε αποκαλώ με τον τίτλο σου, αλλά σε νιώθω τόσο οικεία. Είσαι μια από μας! Έχεις δίκιο, το βροντοφωνάζω!

Αν μας δώσεις 200 ευρώ σε μετρητά θα μας καταστρέψεις. Διότι εγώ που είμαι μαθημένη από πάντα στον καπνιστό σολομό, το ροκφόρ και το μπρι, θα τα ξοδέψω μεμιάς στο ντελικατέσεν της γειτονιάς και θα μείνω και χρεωμένη. Ενώ τα 70 που μου δίνεις για νοίκι καλύπτουν τεράστιο ποσοστό του μισθώματος της χαμοκέλας μου. Τα δε άλλα 70 σε προπληρωμένη κάρτα για ρύζι, πατάτες, μακαρόνια, φτερούγες κοτόπουλου, μισό κιλό κιμά λάπα, ένα τέταρτο κιλό φέτα προσφοράς, κανά γιαούρτι και γάλα είναι υπεραρκετά για έναν ολόκληρο μήνα!

Αλήθεια, με τα 10 που περισσεύουν να πληρώσω ένα μέρος του ΕΝΦΙΑ για το χέρσο που έχω στο χωριό ή να τ’ αφήσω για την ανάκαμψη;

Σε ρωτώ γιατί ανέκαθεν μου έδινες τις καλύτερες λύσεις. Βέβαια, με τα γεμιστά που πρότεινες πέρυσι ξόδεψα κάτι παραπάνω σε ρεύμα και έπαθα και μια δυσκοιλιότητα από το πολύ ρύζι. Γι’ αυτό συγχώρα με λίγο αν σε απασχόλησα. Η δυσκοιλιότητα δημιουργεί απρόβλεπτες αντιδράσεις».

Υπενθυμίζουμε ότι η κ. Φωτίου είχε και στο παρελθόν προκαλέσει αντιδράσεις όταν είχε πει ότι «με το τίποτα όπως είναι τα γεμιστά χορταίνει ολόκληρη οικογένεια. Έτσι θα τα καταφέρουμε».