ΕΙΔΗΣΕΙΣ
16/09/2016 16:29 EEST | Updated 16/09/2016 16:30 EEST

Καταγγελία Τζαβάρα για εκβιασμούς δικαστών που «κρατούνται όμηροι από την κυβέρνηση»

Eurokinissi

Για εκβιασμό δικαστών που κρατούνται, όπως είπε, «σε ομηρία από την κυβέρνηση» έκανε λόγο ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και μέλος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, Κώστας Τζαβάρας.

Μιλώντας στο σταθμό «Αθήνα 9,84», ο κ. Τζαβάρας είπε ότι δύο από τα τρία μέλη του Πειθαρχικού Συμβουλίου, που αποφάσισε για την υπόθεση Ντογιάκου, είναι υποψήφιοι για τη θέση του αντιπρόεδρου Αρείου Πάγου. Σύμφωνα με τον ίδιο, η ακροαματική διαδικασία απο τη Βουλή για την επιλογή Αντιπροέδρου έχει ολοκληρωθεί προ διμήνου, ωστόσο η κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει  στην τελική επιλογή της, με αποτέλεσμα -όπως χαρακτηριστικά είπε- «οι άνθρωποι αυτοί να τελούν υπό ομηρεία της επιλογής τους».

Η βουλευτής της ΝΔ τόνισε ακόμα ότι το ίδιο ισχύει για το Συμβούλιο της Επικρατείας, το ανώτατο δικαστήριο που θα αποφασίσει για την συνταγματικότητα του νόμου περί τηλεοπτικών αδειών. Τέλος, ανέφερε πως «η μη επικύρωση των τηλεοπτικών αδειών από το ΕΣΡ, όπως αφήνουν να εννοηθεί στελέχη της κυβέρνησης, θα σημάνει την επιτομή του αυταρχισμού και του ολοκληρωτισμού και η Ελλάδα θα μετατραπεί σε Βενεζουέλα».