ΕΙΔΗΣΕΙΣ
19/09/2016 17:06 EEST | Updated 19/09/2016 17:06 EEST

Κόντρα Παππά-ΝΔ για τις τηλεοπτικές άδειες με... ολίγη από «περούκα-gate»

Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Συνεχίζεται η κόντρα του υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά με την ΝΔ για τις τηλεοπτικές άδειες, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να τονίζει ότι ο διαγωνισμός εξελίσσεται σε φιάσκο, ζητώντας εκ νέου να γίνει δεκτό το αίτημα της ΝΔ να έρθει το θέμα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής και τον Νίκο Παππά να απαντά ότι «η ΝΔ αδυνατεί να βγάλει την περούκα της διαπλοκής».

Ειδικότερα, ο κ. Παππάς από τη Νέα Υόρκη όπου βρίσκεται, συμμετέχοντας στη Σύνοδο του ΟΗΕ στο πλαίσιο της αποστολής με επικεφαλής τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, απάντησε στην ανακοίνωση της ΝΔ, λέγοντας ότι η ΝΔ αδυνατεί να βγάλει την περούκα της διαπλοκής. «Είναι γνήσιος εκφραστής του χρεοκοπημένου παρελθόντος. Τότε, που τα ΜΜΕ δανείζονταν με αέρα και τα κόμματα έπαιρναν δημόσιο χρήμα μέσω Siemens» επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Όπως ξεκαθάρισε, ο διαγωνισμός έγινε, τα κριτήρια ήταν αυστηρά, ο οικονομικός έλεγχος γίνεται με το γράμμα του νόμου, οι υποψήφιοι -όπως δικαιούνται- κάνουν ενστάσεις ο ένας για τον άλλο και ο καθένας ασκεί τα δικαιώματα του. Τα χρήματα δε, σύμφωνα με τον κ. Παππά, καταβάλλονται τις επόμενες μέρες. «Αυτά τα χρήματα υπόσχεται η ΝΔ να τα δώσει πίσω στους καναλάρχες. Είναι ντροπή. Ντροπή μεγαλύτερη ακόμα και από τα 27 χρόνια απραξίας και διαπλοκής» συνέχισε ο κ. Παππάς και κατέληξε: «Τους ενημερώνουμε πως δεν περνάνε οι θρασύδειλες απειλές εναντίον των μελών της Επιτροπής. Ο διαγωνισμός έχει πραγματοποιηθεί. Όσο και αν η ΝΔ φωνάζει, η Ελλάδα προχωρά».

ΝΔ: Ο διαγωνισμός για τις άδειες εξελίσσεται σε φιάσκο

Νωρίτερα η ΝΔ, με ανακοίνωσή της, τόνιζε: ««Οι πολίτες έχουν πλέον απαξιώσει το διαγωνισμό – παρωδία που έστησε η Κυβέρνηση για τις τηλεοπτικές άδειες. Γι' αυτό, ο κ. Τσίπρας επιχειρεί και πάλι να εξαπατήσει τον ελληνικό λαό, λέγοντας ότι όποιος από τους “προσωρινούς υπερθεματιστές” δεν πληροί τις προϋποθέσεις, δεν θα πάρει άδεια».

Και συνέχιζε: «Λυπούμαστε που θα τον στεναχωρήσουμε, αλλά τον ενημερώνουμε, αφού, όπως όλα δείχνουν, δεν τον ενημερώνουν ο κ. Παππάς και η κυρία Γεροβασίλη, ότι ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης, με την υπ’ αριθμό 239/9.9.2016 απόφασή του, που ενέκρινε το υπ’ αριθμό 24/9.9.2016 πρακτικό της Πενταμελούς Ειδικής Επιτροπής Διενέργειας Διαγωνισμού, ανακήρυξε ως οριστικούς υπερθεματιστές τους τέσσερις (4) πλειοδότες» επισημαίνει η Ν.Δ.

Στο πλαίσιο αυτό, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένει ο κ. Τσίπρας να αποδεχθεί το αίτημά της και να έρθουν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο κ. Παππάς, οι πλειοδότες, καθώς και όσοι έχουν άμεση εμπλοκή στη διαγωνιστική διαδικασία, που, σύμφωνα με τη Ν.Δ., εξελίσσεται σε φιάσκο.