Βαρδινογιάννης: «Το Star έχει άδεια, περιμένω την απόφαση του ΣτΕ και πιστεύω ότι θα δικαιωθούμε»

Βαρδινογιάννης: «Το Star έχει άδεια, περιμένω την απόφαση του ΣτΕ και πιστεύω ότι θα δικαιωθούμε»
eurokinissi

«Εγώ δεν άκουσα ότι έχασα την άδεια. Το κανάλι έχει άδεια και θέλω να πιστεύω ότι θα μείνει η άδειά του. Ότι θα δικαιωθούμε. Περιμένουμε την απόφαση του ΣτΕ και θα δούμε από κει και πέρα. Εκπονούμε για την επόμενη μέρα διάφορα σχέδια για να συνεχίσουμε την εκπομπή του σταθμού. Δεν σκοπεύουμε να εκπέμψουμε παράνομα. Γίνονται όλες οι επιχειρηματικές ενέργειες για να αποτρέψουμε τη διάλυση του σταθμού. Έχουμε ήδη δώσει αρκετά δικά μας χρήματα για να υπάρχει, και δεν θα εγκαταλείψουμε την προσπάθεια».

Αυτά δήλωσε στην Εξεταστική Επιτροπή που ερευνά την νομιμότητα της χορήγησης δανείων από Τράπεζες σε κόμματα και Μέσα Ενημέρωσης, ο επιχειρηματίας Γιάννης Βαρδινογιάννης, απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών σχετικά με τις πρόσφατες αδειοδοτήσεις τηλεοπτικών καναλιών και τι προτίθεται να κάνει σε περίπτωση που ο σταθμός Star δεν πάρει άδεια.

Σε ερώτηση για το ύψος του τιμήματος των αδειών σε σχέση και με τη χαμηλή προσφορά που έκανε η εταιρία, ο κ. Βαρδινογιάννης απάντησε: «Εμείς εκτιμήσαμε ότι τα 15 εκατ. ευρώ για να κερδίσουμε μια άδεια ήταν ένα ποσό αρκετά υψηλό. Εκτιμήσαμε όμως ότι αυτά τα 15 εκατ. μέσα στο χρόνο θα μπορούσαμε να τα πάρουμε πίσω».

«Ο άλλος που έδωσε 70 εκ ευρώ επεδίωξε να κάνει επιχείρηση ή αποσκοπούσε να κάνει άλλα πράγματα;», ρωτήθηκε. «Δεν μπορώ να απαντήσω για άλλους», αντέτεινε ο κ. Βαρδινογιάννης.

«Είμαστε μια μεγάλη οικογένεια, σοβαρή, αρκετά εύπορη, με πολυσχιδή επιχειρηματική δραστηριότητα. Και καμία απαγόρευση δεν μπορεί να υπάρχει για τα μέλη της οικογένειάς μου να συμμετάσχουν σε διάφορα Μέσα Ενημέρωσης», προσέθεσε ο κ. Βαρδινογιάννης.

Ο ίδιος έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι η οικογένειά του δραστηριοποιείται στα Μέσα Ενημέρωσης από το 1980, απέρριψε αιτιάσεις περί επιχειρηματικών σκοπιμοτήτων και τόνισε ότι όσον αφορά τον Star «δεν έχουμε πολιτικούς προσανατολισμούς, πιστεύω ότι είμαστε το πιο ισορροπημένο δελτίο».

«Γνωρίζω πολύ κόσμο στην πολιτική. Είναι πολύ φυσιολογικό και δεν νομίζω ότι μου δίνει περισσότερο κύρος ένα κανάλι», σημείωσε.

Ακόμα, ο κ. Βαρδινογιάννης τόνισε ότι το ύψος των δανείων που έχει λάβει η εταιρία «Νέα Τηλεόραση» από τράπεζες, ανέρχεται στα 69 εκατ. ευρώ, είναι, όπως είπε, όλο το ποσό καλυμμένο και εξυπηρετούνται όλα κανονικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γιάννης Βαρδινογιάννης αναφερόμενος στον πρώην ανταποκριτή του STAR, Δημήτρη Σουλτογιάννη που παρακολουθούσε με περούκα τον υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά, στη Νέα Υόρκη ξεκαθάρισε ότι ο δημοσιογράφος έδρασε αυτοβούλως.

«Θεωρώ ότι ο δημοσιογράφος έδρασε αυτοβούλως» είπε ο κ. Βαρδινογιάννης απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν υπήρξε άνωθεν εντολής παρακολούθησης του υπουργού Επικρατείας. Χαρακτήρισε, μάλιστα, απαράδεκτη την πρακτική του ανταποκριτή και ανέφερε ότι ο σταθμός πήρε αμέσως τα μέτρα του. Ωστόσο, υποστήριξε ότι η πρακτική του ανταποκριτή δεν αποτελεί και «έγκλημα» και απέρριψε την πρόταση που κατατέθηκε για άρση του τηλεφωνικού απορρήτου.

Δημοφιλή