ΝΔ: Συγκάλυψη σκανδάλου ο διαγωνισμός για τις άδειες

ΝΔ: Συγκάλυψη σκανδάλου ο διαγωνισμός για τις άδειες
Eurokinissi

Για συγκάλυψη σκανδάλου έκαναν λόγο σε συνέντευξη Τύπου ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, ο συντονιστής Δικαιοσύνης, Μάκης Βορίδης, και ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος, Κώστας Τσιάρας, αναφερόμενοι στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

«Η κυβέρνηση προσπαθεί να ξεχάσει τι υποσχόταν πριν τις εκλογές και τι έκανε μετά», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος. Ως απόδειξη σε αυτό, ο κ. Κουμουτσάκος ανέφερε τον διαγωνισμό «παρωδία», όπως τον χαρακτήρισε, που «έχει γίνει μπούμερανγκ, αν όχι Βατερλό για την κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου – Παππά».

Αναφερόμενοι στον διαγωνισμό για τις άδειες, τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας εκτίμησαν ότι η μειοψηφία επέβαλε τη διαφάνεια και πως για αυτό θα προσέλθουν στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Παππάς, οι τέσσερις υπερθεματιστές και ο γγ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λεύτερης Κρέτσος.

Ο διαγωνισμός είναι «αίολος στο σύνολο του», τονίζουν, σημειώνοντας πως αν ισχύει ότι η εγγυητική του κ. Καλογρίτσα για να πάρει μέρος στο διαγωνισμό προέρχεται από δάνειο της ίδιας τράπεζας, δηλαδή της Αttica Bank, φαίνεται ότι όλα έχουν σχέση.

«Έναν ακριβώς χρόνο μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015», τα γενέθλια της κυβέρνησης έχουν μετατραπεί σε «μνημόσυνο απώλειας του ‘‘ηθικού πλεονεκτήματος’’», τονίζουν τα στελέχη.

«Προφανώς, ακόμα και για τους ίδιους, η σημερινή ημέρα δεν είναι επέτειος μνήμης, αλλά ημέρα λήθης και θλίψης. Προσπαθούν να ξεχάσουν τι έλεγαν πριν και τι έκαναν μετά. Προσπαθούν, με τη σιωπή τους, να ξεχάσει και η κοινωνία τα λόγια, τα έργα και τις ημέρες τους. Ματαιοπονούν. Οι Έλληνες ξέρουν», υπογραμμίζει στην ανακοίνωση που εξέδωσε, ο κ. Κουμουτσάκος.

Η κυβέρνηση απάντησε στις κατηγορίες της ΝΔ λέγοντας ότι εφαρμόζει τους κανονισμούς και τους Νόμους του Κράτους.

«Η προσπάθεια της αξιωματικής αντιπολίτευσης και των “λυτών και δεμένων” να μην εφαρμοστούν οι νόμοι και να πλήξουν το ηθικό πλεονέκτημα της κυβέρνησης, πέφτει στο κενό. Το καθεστώς της ανομίας των 27 χρόνων στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, έκλεισε οριστικά και αμετάκλητα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Μαξίμου.

Δημοφιλή