ΕΙΔΗΣΕΙΣ
22/09/2016 08:57 EEST | Updated 22/09/2016 08:57 EEST

«Ενοχλημένος» ο Τσαβούσογλου από ερώτηση Ελλήνων δημοσιογράφων για τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς

Ιδιαίτερα ενοχλημένος φάνηκε την Τετάρτη ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στη Νέα Υόρκη, όταν Έλληνες και Κύπριοι δημοσιογράφοι του απηύθυναν ερωτήσεις σχετικά με το θέμα των οκτώ στρατιωτικών που ζήτησαν πολιτικό άσυλο στη χώρα μας μετά το πραξικόπημα.

Όπως αναφέρει ο ανταποκριτής του ΑΝΤ1, Θανάσης Τσίτσας, ο Τούρκος υπουργός έξω από το ξενοδοχείο «The Peninsula» στο Μανχάταν, όπου διαμένει ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κινήθηκε προς τη μεριά Ελλήνων, Κυπρίων και Τούρκων δημοσιογράφων.

«Την ώρα που συνομιλούσε με τους Τούρκους δημοσιογράφους ρωτήθηκε απο τον ΑΝΤ1 για το αν στην ατζέντα της συνάντησης  θα ήταν το θέμα των 8 Τούρκων αξιωματικών. Ο κ. Τσαβούσογλου, και ενώ του κάναμε εξαρχής γνωστό ότι είμαστε Ελληνες δημοσιογράφοι, φανερά ενοχλημένος απέφυγε να απαντήσει ζητώντας να μάθει την ιδιότητα μας. Όταν οι δημοσιογράφοι του έδειξαν τις διαπιστεύσεις του ΟΗΕ και ένας εξ αυτών του φώναξε ότι ήταν από την Κύπρο του απάντησε με υποτιμητικό ύφος: "Δεν σας ξέρω και δεν κάνω σχόλια. Ήρθα εδώ να δω φίλους μου και χωρίς την άδεια μου...”  και έτεινε αμέσως το χέρι του και κατέβασε την κάμερα» αναφέρει ο ανταποκριτής του ΑΝΤ1.