ΔΙΕΘΝΕΣ
22/09/2016 12:18 EEST | Updated 22/09/2016 12:19 EEST

O Ζάκερμπεργκ θα δωρίσει 3 δισ. δολάρια για την αντιμετώπιση όλων των ασθενειών

ASSOCIATED PRESS
In this Tuesday, Sept. 20, 2016, photo, Facebook CEO Mark Zuckerberg and his wife, Priscilla Chan, smile as they prepare for a speech in San Francisco. Zuckerberg and Chan have a new lofty goal: to cure, manage or eradicate all disease by the end of this century. To this end, the Chan Zuckerberg Initiative, the couple's philanthropic organization, is committing significant financial resources over the next decade to help accelerate basic science research. (AP Photo/Jeff Chiu)

Ο ιδρυτής του Facebook, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, και η σύζυγός του, Πρισίλα Καν, υποσχέθηκαν να δωρίσουν 3 δισ. δολάρια μέσα στην επόμενη δεκαετία σε έρευνες για την αντιμετώπιση όλων των ασθενειών που απειλούν τον άνθρωπο.

Στόχος, σύμφωνα με τον ίδιο τον Ζάκερμπεργκ, είναι να θεραπευτούν, προληφθούν και γίνουν διαχειρίσιμες όλες οι ασθένειες μέσα στα επόμενα 80 χρόνια. «Μέχρι το τέλος του αιώνα θα μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις περισσότερες από αυτές», εξήγησε στον Associated Press.

O ιδρυτής του Facebook επεσήμανε ότι το συγκεκριμένο έργο είναι κάτι για το οποίο έχει συνομιλήσει με πολλούς επιστήμονες και δεν ήταν μια απόφαση της στιγμής. Αυτό που θέλει να αλλάξει είναι η νοοτροπία γύρω από την αντιμετώπιση των ασθενειών, η οποία αυτή τη στιγμή επικεντρώνεται στην θεραπεία και όχι την πρόληψη.

«(Η νοοτροπία αυτή) αντικατοπτρίζει την άποψη ότι οι άνθρωποι πάντοτε θα υποφέρουν από τις ασθένειες και γι' αυτό θα πρέπει να επικεντρωνόμαστε στις θεραπείες των ανθρώπων που νοσούν», εξήγησε.

Η συγκεκριμένη δήλωση του Ζάκερμπεργκ έρχεται μία ημέρα αφότου η Microsoft ανακοίνωσε ότι μέσα σε μια δεκαετία θα «λύσει το πρόβλημα του καρκίνου». Υπενθυμίζουμε ότι ο ίδιος και η σύζυγός του είχαν υποσχεθεί να δώσουν το 99% της περιουσίας τους σε φιλανθρωπίες μετά τη γέννηση της κόρης τους.

Sponsored Post