ΚΟΙΝΩΝΙΑ
22/09/2016 11:13 EEST | Updated 22/09/2016 11:44 EEST

H απάντηση Τσακνή για Μπέζο: Παραφιλολογία ότι η εκπομπή του κοστίζει 40 με 50.000 ευρώ ανά επεισόδιο στον φορολογούμενο

eurokinissi

Μετά το πλήθος δημοσιευμάτων για την εκπομπή που θα παρουσιάσει ο ηθοποιός Γιάννης Μπέζος στην ΕΡΤ και τις δηλώσεις του ίδιου για το κόστος της, που προκάλεσαν συζητήσεις, ο πρόεδρος της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, Διονύσης Τσακνής, δήλωσε ότι η παραπληροφόρηση, η οποία αποτελεί «εθνικό σπορ», από άγνοια ή από διατεταγμένη υπηρεσία -γεγονός το οποίο δεν έχει μεγάλη σημασία- έχει δηλητηριώδες αποτέλεσμα.

Αναλυτικά η δήλωση του Διονύση Τσακνή έχει ως εξής:

«Είναι πλέον γνωστό, ότι η παραπληροφόρηση, αποτελεί περίπου εθνικό σπορ. Από άγνοια, ή από διατεταγμένη υπηρεσία, δεν έχει και τόσο μεγάλη σημασία. Το αποτέλεσμα είναι που μετράει. Και το αποτέλεσμα, δηλητηριώδες πάντα, δυστυχώς, δεν ανατρέπεται, όσο κι αν παραθέσει κανείς τα αληθή γεγονότα. Η ζημιά έχει συντελεστεί.

Η εκπομπή που παρουσιάζει ο Γιάννης Μπέζος κοστίζει στον Έλληνα φορολογούμενο 40 - 50.000 ευρώ, ανά επεισόδιο (αναλόγως του πόσο ευφάνταστος είναι ο τηλεοπτικός παρουσιαστής, ή ο συντάκτης κάποιου άρθρου σε εφημερίδα ή ιστότοπο).

Η αλήθεια τώρα, όπως φαίνεται και στη Διαύγεια, με ημερομηνία 6/4/2016 και αρ. Πρωτοκόλλου 1087:

Η εκπομπή «ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ», δώδεκα επεισοδίων με παρουσιαστή τον κύριο Γιάννη Μπέζο, έχει συνολικό κόστος, 90.240 ευρώ, άρα κόστος ανά επεισόδιο 7.520 ευρώ, πλέον ΦΠΑ.

Δεν είναι απαραίτητο να είναι κάποιος κάτοχος διδακτορικού στη θεωρία των αριθμών, για να αντιληφθεί τη διαφορά ανάμεσα στις 50.000 και στις 7.520. Και μιλώντας για το συγκεκριμένο ποσό, αναφερόμαστε στο συνολικό κόστος ανά εκπομπή και όχι στην αμοιβή του συγκεκριμένου ηθοποιού - παρουσιαστή» κατέληξε ο Δ. Τσακνής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sponsored Post