ΚΟΙΝΩΝΙΑ
22/09/2016 11:46 EEST | Updated 22/09/2016 11:49 EEST

Ρέμος για την συνέντευξη στην Hurriyet: Παρουσίασαν με λανθασμένο τρόπο τα λεγόμενά μου. Δεν θα απολογηθώ σε κανέναν

Eurokinissi

Στις αντιδράσεις που προκάλεσε η συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα Hurriyet απάντησε ο τραγουδιστής Αντώνης Ρέμος μέσω ανάρτησης στο Facebook.

Ο τραγουδιστής είχε εκφράσει τον θαυμασμό του για τον Κεμάλ Ατατούρκ προσθέτοντας ότι «πρέπει να διαφυλάξουμε αυτή την κληρονομιά και τις κοινές αναμνήσεις που μας ενώνουν με τον τουρκικό λαό».

Η συγκεκριμένη δήλωση προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων καθώς ήρθε λίγες ημέρες μετά την επέτειο για την Μικρασιατική Καταστροφή. Ο κ. Ρέμος υπερασπίστηκε τα λεγόμενά του, επισημαίνοντας ότι δεν θέλει να απολογηθεί σε κανέναν και κατηγορώντας τα ΜΜΕ ότι διαστρέβλωσαν τα λεγόμενά του.

Ολόκληρη η δήλωσή του:

«Πριν από λίγο καιρό βρέθηκα στην Τουρκία και συγκεκριμένα στο Bodrum καλεσμένος μιας μεγάλης εταιρία για να δώσω δύο συναυλίες εκεί. Τα ΜΜΕ έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον και έδωσα κάποιες συνεντεύξεις. Διαβάζω σήμερα την ερμηνεία και την παρουσίαση μιας εκ των συνεντεύξεων μου. Μένω έκπληκτος με αυτά που διαβάζω και πιστεύω ότι ή έχει γίνει λάθος μετάφραση από τα Τούρκικα στα Ελληνικά, ή τα τούρκικα μέσα παρουσίασαν με λανθασμένο τρόπο τα λεγόμενά μου. Περήφανος είμαι μόνο για την καταγωγή μου που είμαι Έλληνας. Από εκεί και πέρα, έξω από τα πολιτικά παιχνίδια και τις ιστορικές αντιπαλότητες των δύο λαών, οι απλοί άνθρωποι και οι Έλληνες και οι Τούρκοι πραγματικά δεν έχουν να χωρίσουν πια τίποτα. Υπάρχει μεγάλη εκτίμηση και αγάπη των απλών ανθρώπων και από τις δύο πλευρές και είμαι σίγουρος γι’ αυτό. Όσον αφορά στο θέμα των δηλώσεών μου για τον Κεμάλ, η αλήθεια είναι ότι είπα, πως είμαι περήφανος που κατάγομαι από την Θεσσαλονίκη και στην ίδια συζήτηση αναφέρθηκε η καταγωγή του Κεμάλ από την Θεσσαλονίκη και προφανώς τοποθετήθηκαν όλα μαζί. Κλείνοντας δεν έχω διάθεση να απολογηθώ σε κανέναν, από εκεί και πέρα ο καθένας είναι ελεύθερος να βγάλει τα συμπεράσματά του. Σας ευχαριστώ όλους. Καλημέρα.»