ΔΙΕΘΝΕΣ
22/09/2016 08:06 EEST | Updated 22/09/2016 08:06 EEST

Lloyd's of London: Έτοιμη να μεταφέρει δραστηριότητες στην ΕΕ μόλις «αρχίσει» το Brexit

Andrew Holt via Getty Images
Aerial view south of 30 St. Mary AXe (The Gherkin), Tower 42, 99 Bishopsgate, Lloyd's Building and urban offices, River Thames, Tower Bridge, City Hall, City of London EC2 EC3, England, UK.

Η ασφαλιστική αγορά Lloyd's of London θα είναι έτοιμη να μεταφέρει μέρος των δραστηριοτήτων της στην Ευρωπαϊκή Ένωση μόλις η Βρετανία ξεκινήσει τις διαδικασίες διαζυγίου από αυτήν, δήλωσε ο πρόεδρός της, δίνοντας μια πρώτη ένδειξη ότι τα σχέδια της είναι αρκετά προχωρημένα.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η κορυφαία εξειδικευμένη ασφαλιστική αγορά του κόσμου είπε ότι θα πρέπει να διαχειρίζεται κάποιες από τις δραστηριότητες της από την ΕΕ μετά το Brexit εάν η Βρετανία δεν καταφέρει να διατηρήσει τα επονομαζόμενα «δικαιώματα διαβατηρίου», που επιτρέπουν στις εταιρίες χρηματοοικονομικών υπηρεσιών να προσφέρουν τα προϊόντα τους σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο πρόεδρος Τζον Νέλσον δήλωσε σήμερα στο Reuters ότι οι προετοιμασίες έχουν ήδη ξεκινήσει και ότι το σχέδιο αυτό θα είναι έτοιμο μόλις η βρετανική κυβέρνηση ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις για αποχώρηση από την ΕΕ, ενεργοποιώντας το Άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισσαβώνας – το οποίο ρυθμίζει την αποχώρηση ενός κράτους μέλους από την ΕΕ.

«Στόχος μας είναι να έχουμε έτοιμο ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης για μπορούμε να δραστηριοποιηθούμε στην ηπειρωτική ΕΕ έτοιμο έως την στιγμή που θα ενεργοποιηθεί το Άρθρο 50», δήλωσε ο Νέλσον σε τηλεφωνική συνέντευξη.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters)

Sponsored Post