ΕΙΔΗΣΕΙΣ
22/09/2016 15:01 EEST | Updated 22/09/2016 15:01 EEST

Σε σχολείο της ομογένειας στην Αστόρια της Νέας Υόρκης ο πρωθυπουργός

Bryan Bedder via Getty Images
NEW YORK, NY - SEPTEMBER 20: Prime Minister, The Hellenic Republic H.E. Alexis Tsipras attends 2016 Concordia Summit - Day 2 at Grand Hyatt New York on September 20, 2016 in New York City. (Photo by Bryan Bedder/Getty Images for Concordia Summit)

Σχολείο της ομογένειας στην Αστόρια της Νέας Υόρκης επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Μιλώντας στους μαθητές του ελληνοαμερικανικού σχολείου της Αστόρια «Άγιος Δημήτριος" τόνισε μεταξύ άλλων ότι η γνώση στη σημερινή εποχή αποτελεί το μεγαλύτερο εφόδιο και υπογράμμισε ότι πρέπει να είναι υπερήφανοι για την Ελλάδα, όχι μόνο για το παρελθόν της, αλλά και για το παρόν της, καθώς η χώρα μας στο θέμα των προσφύγων και των μεταναστών αυτή τη στιγμή αναδεικνύει το ανθρώπινο πρόσωπο της Ευρώπης.

Η ομιλία του κ. Τσίπρα διεκόπη για μερικά λεπτά, καθώς από τη συγκίνηση και μάλλον από τη σκληρή προετοιμασία της υπέροχης σχολικής χορωδίας, μια μικρή μαθήτρια λιποθύμησε. Της παρασχέθηκαν αμέσως οι πρώτες βοήθειες η μικρή σηκώθηκε κάτω από παρατεταμένο χειροκρότημα, με τον πρωθυπουργό να λέει «συμβαίνουν καμιά φορά αυτά, όλα καλά» και να εύχεται «περαστικά στη συμμαθήτριά σας».