ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
22/09/2016 12:38 EEST | Updated 22/09/2016 12:38 EEST

Ο Στουρνάρας καταγγέλλει πόλεμο λάσπης και διαψεύδει ότι παρενέβη σε έρευνα για τη σύζυγό του

Menelaos Myrillas / SOOC

Μια σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, διαψεύδωντας κατηγορηματικά ότι παρενέβη ή παρεμπόδισε τώρα ή στο παρελθόν οποιαδήποτε έρευνα σχετικά με τις επαγγελματικές δραστηριότητες της συζύγου του. Προαναγγέλλει δε προσφυγή στη Δικαιοσύνη.

Όπως τονίζει στην ανακοίνωσή του, «τα έργα που αναφέρονται στα παραληρηματικά και συκοφαντικά δημοσιεύματα κατακυρώθηκαν στην εταιρεία της συζύγου του πολύ πριν αυτός γίνει υπουργός και έπειτα από διεθνή μειοδοτικό διαγωνισμό».

Επίσης σημειώνει ότι «τα περιουσιακά στοιχεία του ιδίου καθώς και της συζύγου του, όπως και ο τρόπος απόκτησής τους, περιλαμβάνονται αναλυτικά στις δηλώσεις "πόθεν έσχες" που υποβάλλει ανελλιπώς από τότε που υπηρετεί σε θέσεις ευθύνης».

Και καταλήγει: «Κάποιοι αισθάνονται ότι απειλούνται ή ότι χάνουν προνόμια που δολίως είχαν αποκτήσει. Καιρός είναι να αντιληφθούν ότι η Τράπεζα της Ελλάδος και ο Διοικητής της μένουν έξω από πολιτικά παιχνίδια και σκοπιμότητες και ότι θα συνεχίσουν το έργο τους, με στόχο την εύρυθμη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος, όσο δυσάρεστο και αν είναι αυτό για ορισμένους.

Όσοι επιμείνουν σε αυτόν τον πόλεμο λάσπης να γνωρίζουν ότι το επόμενο ραντεβού τους θα είναι με τη Δικαιοσύνη, στην οποία άλλωστε η οικογένεια του κ. Διοικητή έχει ήδη καταφύγει με αγωγές και μηνύσεις».

Sponsored Post