ΔΙΕΘΝΕΣ
23/09/2016 12:59 EEST | Updated 23/09/2016 12:59 EEST

Μέλος του Κόμματος Πειρατών της Γερμανίας σκότωσε 29χρονο και αυτοκτόνησε

Andreas Rentz via Getty Images
BERLIN, GERMANY - OCTOBER 27: The Piratenpartei (Pirate Party) delegate Gerwald Claus-Brunner attends the first session of the Berlin City Parliament after the September 2011 local elections on October 27, 2011 in Berlin, Germany. The Piratenpartei is seeking to capitalize on its recent success in Berlin city elections as recent nationwide polls indicate that 8 percent of the German population would support the party in federal elections. (Photo by Andreas Rentz/Getty Images)

Νέες αποκαλύψεις έρχονται γύρω από τον θάνατο του Τζέρβαλντ Κλάους-Μπρούνερ, μέλους του Κόμματος Πειρατών Γερμανίας, μετά την ανεύρεση ενός γράμματος που είχε στείλει σε άλλο μέλος του κόμματος.

Ο 44χρονος Κλάους-Μπρούνερ, γνωστός για τις εκκεντρικές εμφανίσεις του στο γερμανικό Κοινοβούλιο, βρέθηκε νεκρός την Δευτέρα στο διαμέρισμά του στο νοτιοδυτικό Βερολίνο. Πλησίον του εντοπίστηκε το πτώμα ενός 29χρονου άνδρα που είχε δεχτεί χτύπημα στο πάνω μέρος του σώματός του.

Η υπόθεση είχε προβληματίσει τις αρχές, όμως, χθες, Πέμπτη, ένα άλλο μέλος του κόμματος αποκάλυψε πως είχε λάβει μια επιστολή στην οποία ο Κλάους-Μπρούνερ εξηγούσε ότι σκότωσε τον 29χρονο και ότι σκόπευε να αφαιρέσει την ζωή του. Οι αρχές κατέληξαν στο ότι ο 44χρονος σκότωσε τον νεαρό σε άλλο σημείο της πόλης και στη συνέχεια το μετέφερε 11 χλμ μακριά ως το σπίτι του, όπου και αφαίρεσε την ζωή του.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο 29χρονος εργαζόταν στο γραφείο του Μπρούνερ όμως τον Ιούνιο είχε καταγγείλει στην αστυνομία ότι ο πολιτικός έχει εμμονή μαζί του και τον παρακολουθεί. Στις 16 Σεπτεμβρίου ο 44χρονος δημοσίευσε στο Twitter την φωτογραφία του νεαρού με την εξής περιγραφή: «Αγάπη μου, ζωή μου, για πάντα, για εσένα, αγαπημένε μου σγουρομάλλη».

Αξίζει να σημειωθεί ότι την Κυριακή το Κόμμα Πειρατών σημείωσε πτώση στις ομοσπονδιακές εκλογές του Βερολίνου και έμεινε εκτός Κοινοβουλίου. Ωστόσο, εκτιμάται ότι ο Κλάους-Μπρούνερ αυτοκτόνησε την Παρασκευή ή το Σάββατο, πριν γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα.

Ο εκκεντρικός πολιτικός ήταν γνωστός για τις μπαντάνες που συνήθιζε να φορά, ενώ το 2012 είχε απασχολήσει τα μέσα ενημέρωσης όταν αρνήθηκε να δεχτεί την επιβολή συγκεκριμένου ποσοστού γυναικών στη Βουλή, κάνοντας λόγο για «μπόνους του μπούστου». Πέρυσι, μέλη των Πειρατών προσπάθησαν να τον διαγράψουν από το κόμμα χωρίς επιτυχία.