ΚΟΙΝΩΝΙΑ
23/09/2016 16:51 EEST | Updated 23/09/2016 18:14 EEST

Ο δημοσιογράφος Γ.Μηλιώνης δηλώνει πως δεν έγραψε για το Αθηναϊκό Πρακτορείο την είδηση για τους Σουλτογιάννη-Δημάδη

microgen via Getty Images
Interviewing business man on press conference

Αρνείται ο δημοσιογράφος, Γιώργος Μηλιώνης πως ήταν ο συντάκτης της είδησης που μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων σχετικά με τους συναδέλφους του Θάνο Δημάδη και Δημήτρη Σουλτογιάννη που φέρονται να παρακολουθούσαν μεταμφιεσμένοι τον υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά, στη Νέα Υόρκη.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Μηλιώνης: «Τις τελευταίες ημέρες πληροφορήθηκα ότι το όνομά μου ενεπλάκη στην περιβόητη ιστορία “με τις περούκες” στην Ν. Υόρκη. Περίμενα από όσους έχουν την επαγγελματική, δεοντολογική και ηθική ευθύνη να αποκαταστήσουν πλήρως την αλήθεια γύρω από το σχετικό τηλεγράφημα του ΑΜΠΕ (Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων). Δεν το έπραξαν. Κατόπιν τούτου, δηλώνω ανοιχτά και υπεύθυνα ότι ο συντάκτης του εν λόγω τηλεγραφήματος ΔΕΝ είμαι εγώ».

Και σημειώνει: «Τα κείμενα τα οποία αποστέλλω στο ΑΜΠΕ φέρουν πάντοτε την υπογραφή μου, είτε με πλήρη αναφορά του ονοματός μου, είτε με τα αρχικά Γ.Μ Η μέχρι τώρα σιωπή μου, υπαγορεύθηκε από καθαρά λόγους επαγγελματικής ευσυνειδησίας και υπευθυνότητας, δεδομένου ότι βρισκόμουν σε αποστολή κάλυψης της επίσκεψης του πρωθυπουργού ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ στην Ν. Υόρκη και της παρέμβασής του στην ΓΣ του ΟΗΕ. Εξαιτίας αυτού δεν θα επέτρεπα στον εαυτό μου να θέσει υπεράνω τέτοιας σημασίας γεγονότος, την διευθέτηση ενός προσωπικού ζητήματος, πολύ περισσότερο που η αποκατάσταση της αδικίας εις βάρος μου είναι αποκλειστική ευθύνη άλλων».

Αντίδραση από τη ΝΔ

Ανακοίνωση με την οποία ζητά να μάθει ποιος συνέταξε και απέστειλε το τηλεγράφημα για το επεισόδιο με τους ανταποκριτές στη ΝΥ εξέδωσε η ΝΔ.

Σε ανακοίνωση του το Γραφείου Τύπου του κόμματος επισημαίνει πως «ο απεσταλμένος του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ ) στις Η.Π.Α. κ. Γιώργος Μηλιώνης, με δήλωσή του διέψευσε ότι είναι ο συντάκτης του τηλεγραφήματος για το επεισόδιο του υπουργού - καναλάρχη κ. Παππά με τους δυο Έλληνες δημοσιογράφους, στη Νέα Υόρκη».

Σύμφωνα με τη ΝΔ «εύλογα» προκύπτει το ερώτημα και περιμένει απάντηση από τη διοίκηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ για το ποιος συνέταξε και απέστειλε το τηλεγράφημα. «Μήπως τελικά ο υπουργός - καναλάρχης κ. Παππάς έχει και αλλά χαρίσματα εκτός από τη σύνταξη του νόμου - παρωδία για τις τηλεοπτικές άδειες;» διερωτάται η ΝΔ.