ΔΙΕΘΝΕΣ
23/09/2016 13:57 EEST | Updated 23/09/2016 13:59 EEST

Ζευγάρι ηλικιωμένων πέθαναν με λίγες ώρες διαφορά κρατώντας ο ένας το χέρι του άλλου

Christian Hartmann / Reuters
A retired couple sits on a bench in Enghien-les-Bains, north of Paris, August 26, 2013. France's government, which has been meeting with labour union heads about retirement issues, neared a deal with trade unions on Monday to overhaul the pension system via a slight lengthening of working lives, union chiefs said, as Europe's number two economy sought to bring a spiralling deficit under control. REUTERS/Christian Hartmann (FRANCE - Tags: POLITICS BUSINESS EMPLOYMENT)

Στη ρομαντική κομεντί «Το Ημερολόγιο» (The Notebook) παραπέμπει η ιστορία του Ντον και της Μάργκαρετ Λίβενγκουντ, δύο ηλικιωμένων που έφυγαν τη ζωή με λίγες ώρες διαφορά, κρατώντας ο ένας το χέρι του άλλου.

Το ερωτευμένο ζευγάρι από τη βόρεια Καρολίνα πέρασαν τα τελευταία λεπτά της ζωής τους σφίγγοντας ζεστά ο ένας το χέρι του άλλου, παρά τα ιατρικά σωληνάκια που είχαν και εμπόδιζαν τα δάχτυλά τους.

Η Μάργκαρετ έφυγε πρώτη και λίγες εννέα ώρες αργότερα την «ακολούθησε» και ο σύζυγός της.

«Η μαμά και ο μπαμπάς αγαπούσαν ο ένας τον άλλον κάθε μέρα και πιο πολύ για περισσότερα από 59 χρόνια», λέει η κόρη του ηλικιωμένου ζευγαριού, Πάτι Μπέρβερ, μιλώντας στο Today.

«Ήταν δύο πολύ καλοί φίλοι που ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου», συνεχίζει. Η Μπέβερ έφερε τους δύο γονείς της στο νοσοκομείο την ίδια μέρα. Ο 84χρονος πατέρας της υπέφερε από πνευμονική ίνωση, ενώ η 80χρονη μητέρα της έδινε μάχη με την επάρατη νόσο.

Αρχικά το ζευγάρι των ηλικιωμένων νοσηλεύτηκε στο ίδιο δωμάτιο. Αργότερα όμως τα αναπνευστικά προβλήματα του Ντον επιδεινώθηκαν και εκείνος μεταφέρθηκε στη μονάδα εντατικής θεραπείας.

«Από τη στιγμή που τους χώρισαν η κατάσταση της υγείας τους επιδεινώθηκε δραματικά», αναφέρει μια νοσηλεύτρια που είχε αναλάβει τη φροντίδα των ηλικιωμένων.

«Ειδικά η υγεία του κ. Λίβενγκουντ είχε πάρει την κατηφόρα. Ήταν ολοφάνερο ότι ανησυχούσε για το τι κάνει η γυναίκα του», συνεχίζει η νοσηλεύτρια.

Το προσωπικό του νοσοκομείου φρόντιζε να φέρνει κοντά το ηλικιωμένο ζευγάρι, ώστε να μειώνει το άγχος τους. Τελικά όμως οι δύο τους μπορεί να μην κατάφεραν να κρατηθούν στη ζωή, έφυγαν ωστόσο έχοντας δίπλα ο ένας τον άλλον.