ΕΙΔΗΣΕΙΣ
23/09/2016 07:07 EEST | Updated 23/09/2016 07:36 EEST

Μονομαχία Νίκου Παππά και Ιάσονα Φωτήλα στη Βουλή για τις τηλεοπτικές άδειες

Eurokinissi

Σε υψηλούς τόνους η συζήτηση στη Βουλή όπου εκλήθη ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του Ποταμιού, Ιάσονα Φωτήλα, αναφορικά με τις αποκαλύψεις γύρω από την υπόθεση Καλογρίτσα και το «πόθεν έσχες» του, καθώς και τη διαδικασία δημοπράτησης των τηλεοπτικών αδειών.

Στην εισήγησή του ο κ. Φωτήλας, απευθυνόμενος προς τον κ. Παππά, χαρακτήρισε τον διαγωνισμό ως «φιάσκο» και ζήτησε εξηγήσεις από τον αρμόδιο υπουργό.

«Δεν έχει υπάρξει ούτε έχει γίνει ποτέ δημόσιος διαγωνισμός που να έχει τέτοια επίπεδα ελέγχου», υπογράμμισε στη Βουλή ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, απαντώντας στον βουλευτή του Ποταμιού.

Ο υπουργός τόνισε ότι έχει εξαντληθεί το νομικό οπλοστάσιο για τον διαγωνισμό, υποστηρίζοντας πως δεν έχει υπάρξει διαγωνισμός που να έχει τόσα και τέτοια επίπεδα ελέγχου.

«Διαγωνισμός με τέτοιο έλεγχο δεν έχει ξαναγίνει στο ελληνικό Δημόσιο» είπε ο κ. Παππάς και ξεκαθάρισε ότι οι οριστικοί υπερθεματιστές δεν σημαίνει ότι είναι και κάτοχοι τηλεοπτικής άδειας. Πρόσθεσε δε ότι η υπουργική απόφαση θα εκδοθεί αφού η Επιτροπή Ενστάσεων θα έχει ολοκληρώσει πλήρως τον έλεγχο της.

Ο κ. Παππάς μίλησε για «μέθοδο τρομοκρατίας δημόσιων λειτουργών» και καταφέρθηκε κατά συγκεκριμένων επιχειρηματιών κατονομάζοντας τους.

«Είναι ντροπή του κυρίου Αλαφούζου, του κυρίου Βαρδινογιάννη του κυρίου Κοντομηνά να στήνουν δελτία. Όποιος θέλει κόντρα στην πολιτική ηγεσία εδώ στη Βουλή» τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Ουδείς θα βρει εξιλαστήρια θύματα στους δημόσιους λειτουργούς που με περίσσευμα καρδιάς επιτέλεσαν το καθήκον τους. Μπορεί να μην τους αρέσει που θα βάλουν το χέρι στην τσέπη, αλλά τελειώνει οριστικά ο κύκλος της προσπάθειας δημιουργίας εντυπώσεων. Η επόμενη μέρα στο τηλεοπτικό τοπίο θα μας θυμίζει σπαρταριστά επεισόδια, με μειδίαμα αλλά και πικρία για αυτούς που άκουσαν τα εξ αμάξης».

 

«Τα περί "βοσκοτοπίων" τα αναίρεσε το ρεπορτάζ της Καθημερινής που τα ενέτασε στο success story Σαμαρά, τόνισε ο υπουργός. Απ' ό, τι ακούω αυτά που βγάζουν μάτι σε σχέση με την τράπεζα Αττικής είναι αυτά τα δάνεια ΝΔ και ΠΑΣΟΚ... Μην προτρέχετε λοιπόν!» είπε.   

Απευθυνόμενος εκ νέου στον ερωτώντα βουλευτή Φωτήλα του Ποταμιού, είπε: «Βγαίνει αυτό το αστρονομικό ποσό ως τίμημα για τις τηλεοπτικές άδειες και αντί να βάλετε πλάτη, ώστε να εισπραχθούν από το Δημόσιο, κάνετε ό,τι μπορείτε για το αντίθετο. Τα 246 εκατ. ευρώ δεν είναι "αέρας"». 

Σε ό,τι αφορά την απόφαση του ΣτΕ, ο κ. Παππάς είπε: «Δεν θα κάνω καμία πρόβλεψη. Το ΣτΕ έχει αποδείξει πάμπολλες φορές, με τις αποφάσεις του ότι δρά υπέρ της νομιμότητας».

Ακόμη, αναφερόμενος ο κ. Παππάς στο πόρισμα της ΤτΕ για την Τράπεζα Αττικής, κάλεσε όλους όσοι σπεύδουν να βγάλουν πρόωρα συμπεράσματα «να κρατηθούν». Από την πλευρά του, ο κ. Φωτήλας υποστήριξε ότι δεν έγινε ουσιαστικός έλεγχος του «πόθεν έσχες», των υπερθεματιστών και έκανε λόγο για νέα αριστερή, πιο βαθιά διαπλοκή.

Έντονη ήταν η αντίδραση του κ. Παππά που χαρακτήρισε άθλια και φθηνή αντιπολίτευση τις αιχμές του κ. Φωτήλα, λέγοντας «να μην πετάξει τις περούκες γιατί θα της χρειαστεί», αναφερόμενος στο θέμα που προέκυψε με τους δύο μεταμφιεσμένους δημοσιογράφους της Νέας Υόρκης.

Από την πλευρά του ο κ. Φωτήλας είπε πως αυτός ο διαγωνισμός ήταν η Δαμόκλειος Σπάθη της κυβέρνησης.