ΕΙΔΗΣΕΙΣ
28/09/2016 06:25 EEST | Updated 28/09/2016 07:39 EEST

Η πρώτη πολιτική αντιπαράθεση στη Βουλή - Τι περιμένει το Μαξίμου και ποια γραμμή ετοιμάζει ο Τσίπρας

SOOC

Σε διπλό ταμπλό θα είναι η παρέμβαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την Παιδεία. Από τη μία θα είναι τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας (όπως ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες) και από την άλλη η κυβερνητική πολιτική στην εκπαίδευση.

Η κυβέρνηση είναι έτοιμη για μία δυναμική συζήτηση και αναμένει από τη ΝΔ να προσθέσει στην πολιτική επιθετικότητα που την χαρακτηρίζει και πολιτικές πρωτοβουλίες ώστε να κορυφώσει την τακτική της την ώρα που θα διεξάγεται στο Συμβούλιο της Επικρατείας η συνεδρίαση για τον διαγωνισμό για τα κανάλια. Δεν είναι άλλωστε άσχετη, λένε κυβερνητικοί παράγοντες, και η επίθεση στον πρόεδρο του ΣτΕ από κεντρικό αρθρογράφο των «Νέων».

Στο Μαξίμου αναμένουν από τη ΝΔ έως και πρόταση μομφής κατά υπουργών για το θέμα του διαγωνισμού για τα κανάλια. Την σχετική πληροφόρηση από το ρεπορτάζ της ΝΔ ανέδειξε η «Αυγή».

Όσον αφορά στην εκπαιδευτική πολιτική ο πρωθυπουργός θα επισημάνει τη διαφορά πολιτικής αντίληψης ανάμεσα στο ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ. Θα επισημάνει ότι φέτος τα σχολεία ξεκίνησαν με βιβλία από την πρώτη ημέρα (ενώ επί Διαμαντοπούλου, η οποία λέγεται πως «φλερτάρει» με τη ΝΔ, έδιναν φωτοτυπίες…) και ότι δάσκαλοι και καθηγητές βρίσκονται ήδη στα σχολεία.

Από εκεί και πέρα ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να μιλήσει για την κατάργηση των πανελλαδικών εξετάσεων, την ταύτιση της ΝΔ με τους σχολάρχες που αντιδρούν στα εργασιακά δικαιώματα των καθηγητών, την επέκταση των ολοήμερων σχολείων κ.α.

Ενδιαφέρον θα παρουσιάσουν και οι διατυπώσεις που θα χρησιμοποιήσει ο Αλ. Τσίπρας και για το μάθημα των Θρησκευτικών, καθώς είναι βέβαιο ότι θα στηρίξει τις αλλαγές αλλά υπό το πρίσμα της εξισορρόπησης των σχέσεων με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.