ΚΟΙΝΩΝΙΑ
29/09/2016 12:12 EEST

Η ΕΛΑΣ διερευνά καταγγελίες ανήλικων προσφύγων για «καψόνια» από αστυνομικούς στο ΑΤ Ομονοίας

eurokinissi

Με σοβαρότητα εξετάζεται από την ΕΛ.ΑΣ. καταγγελία ανηλίκων προσφύγων ότι έπεσαν θύματα εξευτελιστικής αντιμετώπισης από αστυνομικός στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας.

Πέντε ανήλικοι, οι οποίοι πήγαιναν την Τρίτη μαζί με δύο ενήλικες να παίξουν σε θεατρική παράσταση στην οδό Ασκληπιού στα Εξάρχεια, σταμάτησαν σε έλεγχο αστυνομικών κοντά στην οδό Πατησίων. Σύμφωνα με τις καταγγελίες, στην Αστυνομία σήμανε συναγερμός γιατί είχαν πάνω τους πλαστικά όπλα και στολές που θα χρησιμοποιούσαν για τις ανάγκες της παράστασης. Τα παιδιά με καταγωγή από τη Συρία και οι δύο ενήλικες οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας, όπου παρέμειναν για εφτά ώρες αν και δεν υπήρχε κάποια κατηγορία σε βάρος τους. Εκεί καταγγέλλουν ότι δέχθηκαν σεξουαλικά υπονοούμενα και ότι αναγκάστηκαν να βγάλουν τα ρούχα τους. Κατόπιν, καταγγέλλουν ότι δέχθηκαν ξανά ρατσιστικά σχόλια και ότι αναγκάστηκαν σε «καψόνια».

Όταν τελικά αφέθηκαν ελεύθεροι, στο Αστυνομικό Τμήμα έφτασαν οι γονείς των παιδιών που κατέθεσαν μηνύσεις. Από την πλευρά τους αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. υποβαθμίζουν την υπόθεση αναφέροντας ότι «σήμανε ένας συναγερμός λόγω των ψεύτικων όπλων και των στολών αλλά δεν ασκήθηκε βία και δεν έγιναν σεξουαλικά και ρατσιστικά σχόλια».

Το περιστατικό, ωστόσο, έχει πάρει ήδη διαστάσεις. Η ΕΛ.ΑΣ. διαμηνύει ότι θα διερευνήσει ξανά τα όσα καταγγέλλονται και σε περίπτωση που υπάρξουν ευθύνες αστυνομικών θα κινηθούν οι νόμιμες διαδικασίες.

Sponsored Post