ΚΟΙΝΩΝΙΑ
30/09/2016 09:19 EEST | Updated 30/09/2016 09:24 EEST

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση του μικρού Μπεν. Ο ιδιοκτήτης του χωραφιού ζητά να σταματήσουν οι έρευνες

Chris McGrath via Getty Images
KOS, GREECE - SEPTEMBER 30: South Yorkshire Police work to excavate a sceptic tank in search of missing toddler Ben Needham on September 30, 2016 in Kos, Greece. The 21 month old toddler from Sheffield vanished on the Greek island in July of 1991. A 19-strong team of police officers, forensic specialists and an archaeologist have been searching an olive grove next to the farm house where the child was last seen playing however excavation on parts of the site halted today after the landowner com

Νέα τροπή φαίνεται πως παίρνουν οι έρευνες για τον εντοπισμό του Mπεν Νίνταμ, του αγοριού που εξαφανίστηκε το 1991 στην Κω.

Υπενθυμίζεται ότι Βρετανοί ερευνητές κατά τη διάρκεια των ανασκαφών εντόπισαν ένα αρχαίο νεκροταφείο.

Οι τάφοι που ανακαλύφθηκαν εκτιμάται ότι είναι ρωμαϊκοί και καλύπτουν χρονική περίοδο μεταξύ 1.500 και 2.000 ετών.

Μάλιστα σύμφωνα με τη The Sun, οι ερευνητές εντόπισαν και πέντε σκελετούς!

Το βέτο του ιδιοκτήτη του επίμαχου χωραφιού

Μετά την ανακάλυψη των τάφων o ιδιοκτήτης του χωραφιού και ο δικηγόρος του ζήτησαν την διακοπή των ερευνών, όπως γράφει η Daily Mirror.

Όπως αναφέρει το βρετανικό δημοσίευμα ο 33χρονος γαιοκτήμονας Στέφανος Τρουμούχης και ο δικηγόρος του κατέφθασαν στο επίμαχο χωράφι και ζήτησαν από τις βρετανικές αρχές να σταματήσουν τις έρευνες καθώς υπάρχουν «ζητήματα», χωρίς ωστόσο να διευκρινιστεί σε τι ακριβώς αναφέρονται.

Η εντολή του επικεφαλής των ερευνών για συνέχιση των ανασκαφών

Aπό την πλευρά του, ο επικεφαλής των βρετανικών ερευνών Τζον Κάζινς είπε ότι θα αναζητήσει κάποια «δικαστική Αρχή» σε περίπτωση που δεν του επιτραπεί να συνεχίσει την προσπάθειά του.

«Οι αστυνομικοί θα παλέψουν για το δικαίωμά τους να σκάψουν στην περιοχή ανεξάρτητα από τις ανησυχίες του ιδιοκτήτη» φέρεται να δήλωσε χαρακτηριστηκά ο Τζον Κάζινς.

Μετά τους τάφους, οι ερευνητές θα εστιάσουν πια κατά την πέμπτη ημέρα των ερευνών τους σε μια δεξαμενή αποβλήτων, προκειμένου να εντοπίσουν κάποια στοιχεία που μπορεί να λύσουν το μυστήριο της εξαφάνισης που βασανίζει την οικογένεια του παιδιού εδώ και 25 χρόνια.

Ήδη μέλη της ομάδας των Βρετανών αστυνομικών πραγματοποίησαν την πρώτη κατάβαση στη δεξαμενή με ειδικές στολές και αναπνευστικές συσκευές προκειμένου να συλλέξουν δείγματα τα οποία θα σταλούν για ανάλυση σε ειδικά εργαστήρια της Βρετανίας.

Εντοπίστηκαν ίχνη αποσύνθεσης

Σημάδια αποσύνθεσης εντόπισαν λίγα μόνο μέτρα μακριά από την ελιά που βρίσκεται πίσω από το σπίτι της οικογένειας του Μπεν και γύρω από την οποία εστιάζουν τις έρευνες τους οι Βρετανοί αστυνομικοί.

Σύμφωνα με τα όσα δόθηκαν στη δημοσιότητα, τα σημάδια αποσύνθεσης εντοπίστηκαν στα δείγματα χώματος που έχουν σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Βρετανίας, τα οποία όμως πιθανολογείται ότι προέρχονται επίσης από ζωικούς οργανισμούς.

Η περιγραφή του οικογενειακού δράματος από την αδελφή του Μπεν

Η αδελφή του Μπεν Νίνταμ μίλησε για τον πόνο και την οδύνη της οικογένειά τους κατά τη διάρκεια των ερευνών για τον εντοπισμό του αγοριού.

Μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Βρετανία» η Λειτζέινα Νίνταμ είπε ότι επί 25 χρόνια προσεύχεται να βρεθεί ο αδελφός της που χάθηκε πρίν από 25 χρόνια στην Κω.

«Υπήρξαν φορές που η μαμά μου, η γιαγιά μου και εγώ διοργανώναμε ολόκληρες εκστρατείες μόνες μας, πηγαίναμε στην Κω και παρακαλούσαμε τον κόσμο να μας δώσει πληροφορίες για να φτάσει αυτός ο εφιάλτης στο τέλος του», είπε χαρακτηριστικά η αδελφή του Μπεν, μιλώντας για το οικογενειακό τους δράμα.

«Το μοναδικό μου όνειρο είναι να βρεθεί ο Μπεν για τη μαμά μου. Νιώθω κατά κάποιον τρόπο ότι της το χρωστάω. Της λείπει ο γιος της, θέλει τον γιο της. Κανένας από μας δεν θέλει να βρεθεί κάτι στο χωράφι, γιατί 25χρόνια ελπίδας θα πάνε χαμένα».

«Η οικογένειά μου και εγώ ελπίζουμε. Τι θα απογίνει αυτή η ελπίδα; Πώς θα συνεχίσουμε;», συμπλήρωσε η Λειτζέινα Νίνταμ.

Πάντως, όπως όλα δείχνουν η υπόθεση φέρεται τώρα να περνά στα χέρια των Ελλήνων αρχαιολόγων που θα αποφανθούν για τη συνέχιση ή μη των ανασκαφών.

Διαβάστε ακόμη:

Τα ίχνη αποσύνθεσης και το μυστηριώδες δέντρο στο μικροσκόπιο των ερευνών για τον Μπεν