Παππάς: Το νέο τηλεοπτικό τοπίο θα είναι πραγματικότητα σε λίγες ημέρες

Παππάς: Το νέο τηλεοπτικό τοπίο θα είναι πραγματικότητα σε λίγες ημέρες
Eurokinissi

«Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου, το νέο τηλεοπτικό τοπίο σε λίγες ημέρες θα είναι πραγματικότητα» δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, εξαπολύοντας παράλληλα επίθεση κατά της ΝΔ.

«Η ΝΔ δυστυχώς, επέλεξε να διασυρθεί και να συρθεί πίσω από καθόλου έννομα συμφέροντα όσων νόμιζαν ότι η αεροπειρατεία των συχνοτήτων θα συνεχίζονταν για πάντα» σημείωσε ο κ. Παππάς σε δηλώσεις του σχετικά με την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών.

«Είναι επίσης ντροπή, είναι αίσχος», συνέχισε ο υπουργός Επικρατείας, «για όσους ανεπιτυχώς επιχείρησαν να τρομοκρατήσουν δημόσιους λειτουργούς για να διαφυλάξουν τα ειδικά και ιδιαίτερα συμφέροντά τους». «Οι πολίτες πλέον γνωρίζουν πως κάποια δελτία ειδήσεων δεν είναι για την ενημέρωσή τους. Είναι δελτία για την υπεράσπιση των συμφερόντων των συγκεκριμένων ιδιοκτησιών» ισχυρίστηκε ο Νίκος Παππάς.

Παράλληλα, έκανε λόγο για έναν «θωρακισμένο με δικλείδες ασφαλείας διαγωνισμό» και πρόσθεσε ότι συνολικά, μαζί με τις επόμενες δόσεις για τις τηλεοπτικές άδειες, 309 εκατ. ευρώ είναι ήδη κατοχυρωμένα υπέρ του ελληνικού λαού.

«Πόσα εισέπραξαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ επί 27 ολόκληρα χρόνια από τη χρήση των τηλεοπτικών συχνοτήτων; Μηδέν. Τα χρήματα της 1ης δόσης έχουν ήδη εισπραχθεί. Οι τέσσερις υπερθεματιστές της δημοπρασίας κατέθεσαν 85 εκατ. ευρώ στο δημόσιο ταμείο, καθώς πριν από λίγο κατέβαλε την πρώτη δόση του τιμήματος και ο κ. Σαββίδης. Άλλα 3 εκατ. ευρώ εισπράττονται από την κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής του κ. Καλογρίτσα, που αποχώρησε νωρίτερα από τη διαδικασία. Από τον Ιανουάριο του 2015 έχουμε εισπράξει επιπλέον 51 εκατ. ευρώ από τα τέλη χρήσης συχνοτήτων και το φόρο τηλεοπτικής διαφήμισης, που παγίως «ξεχνούσαν» οι προηγούμενες κυβερνήσεις.Συνολικά, μαζί με τις επόμενες δόσεις, 309 εκατ. ευρώ είναι ήδη κατοχυρωμένα υπέρ του ελληνικού λαού από την αξιοποίηση ενός δημόσιου αγαθού, το οποίο η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ επέμεναν επί δεκαετίες να χαρίζουν στους καναλάρχες» δήλωσε ο κ. Παππάς.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοφιλή