ΚΟΙΝΩΝΙΑ
05/10/2016 08:27 EEST | Updated 05/10/2016 08:27 EEST

Ληστεία για γέλια και για κλάματα στα Λιμανάκια

ASSOCIATED PRESS
Two men cast their shadows as they check newspapers outside a kiosk in Athens, on Saturday, July 16, 2016. Turkish President Recep Tayyip Erdogan told the nation Saturday that his government was working to crush a coup attempt after a night of explosions, air battles and gunfire across the capital that left dozens dead and scores wounded. Government officials said the coup appeared to have failed as Turks took to the streets overnight to confront troops attempting to take over the country. (AP Photo/Yorgos Karahalis)

Ληστεία για γέλια και για κλάματα σημειώθηκε σε περίπτερο στη Νέα Μάκρη.

Το απόγευμα της 3ης Οκτωβρίου 2016 δύο άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους απείλησαν με όπλα την Ουκρανή υπάλληλο περιπτέρου στη λεωφόρο Ποσειδώνος, στη θέση Λιμανάκια. Η υπάλληλος αντέδρασε και τότε οι ληστές εγκατέλειψαν την προσπάθεια και έφυγαν άπραγοι.

Το απίστευτο είναι ότι λίγη ώρα μετά ο ένας από τους δύο δράστες, Έλληνας ηλικίας 23 ετών, επέστρεψε στο περίπτερο ως πελάτης για να πάρει τσιγάρα. Το αποτέλεσμα ήταν η υπάλληλος να τον αναγνωρίσει από τα ρούχα και το σωματότυπο και να καλέσει την Αστυνομία που τον ταυτοποίησε από την κάμερα ασφαλείας του περιπτέρου. Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα περίστροφο, 213 φυσίγγια, δύο στιλέτα, ένα πτυσσόμενο γκλοπ, μία μεταλλική σιδερογροθιά και ένα υποπολυβόλο Replica . Ο δράστης ομολόγησε την πράξη του αλλά δεν είπε στους αστυνομικούς το όνομα του συνεργού του, ο οποίος αναζητείται.