ΚΟΙΝΩΝΙΑ
05/10/2016 10:56 EEST | Updated 05/10/2016 10:58 EEST

Στην Κω ο παππούς του Μπεν. Τι είπε για τους φόβους και τις ενοχές που νιώθει 25 χρόνια από την εξαφάνιση του εγγονού του

Stringer . / Reuters
Eddie Needham (C), grandfather of Ben, is flanked by British police officers during a search operation for the remains of British boy Ben Needham in an area on the Greek island of Kos October 20, 2012. An extensive search was carried out 21 years ago when Needham went missing near the home where his grandparents and mother were holidaying in the island of Kos. A new search began on Friday to look for the body of the Sheffield-born boy. REUTERS/Yiannis Panagopoulos (GREECE - Tags: CRIME LAW)

Eσπευσμένα στην Κω μετέβη ο παππούς του μικρού Μπεν Νίνταμ, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη οι έρευνες των βρετανικών Αρχών για την πιθανή ανεύρεση των οστών του αγοριού που εξαφανίστηκε το 1991 στο νησί.

Σύμφωνα με την Daily Mail, o Έντι Νίνταμ φοβάται ότι μπορεί χτίζοντας ο ίδιος μέρος των θεμελίων της αγροικίας είτε να κάλυψε το σημείο που ενδεχομένως βρίσκεται ο Μπεν, είτε το σώμα του Μπεν να μεταφέρθηκε αργότερα εκεί εσκεμμένα προκειμένου να καλυφθεί από τσιμέντο.

Ο 68χρονος αναφέρει επίσης ότι είναι «γεμάτος τύψεις κι ενοχές» καθώς, όπως δηλώνει, παρόλο που επί δύο εβδομάδες από τη μέρα της εξαφάνισης του 21 μηνών εγγονού του συμμετείχε στις έρευνες για τον εντοπισμό του, στη συνέχεια αναγκάστηκε να αποσυρθεί απο αυτές και να επιστρέψει στην εργασία του λόγω οικονομικών δυσκολιών.

Υπενθυμίζεται ότι αυτό που ερευνά πλέον η βρετανική αστυνομία είναι εάν ο χειριστής εκσκαφέα Κωνσταντίνος Μπάρκας σκότωσε το 1991 κατά λάθος τον Μπεν, καθώς ένας φίλος του, μετά το θάνατο του κ. Μπάρκα, ενημέρωσε πρόσφατα την αστυνομία ότι ενδέχεται να ήταν εκείνος υπεύθυνος για το θάνατο του αγνοούμενου.

Αυτό που ελπίζει ο Έντι Νίνταμ, μεταβαίνοντας στον χώρο των ερευνών στην Κω, είναι να ανακαλύψει εάν τα τσιμεντένια θεμέλια που είχε θέσει στην επέκταση της αγροικίας δύο εβδομάδες μετά την εξαφάνιση του Μπεν είναι τα ίδια με αυτά που υπάρχουν μέχρι σήμερα.

Μιλώντας στη Mirror ο 68χρονος σημείωσε χαρακτηριστικά: «Αν βρεθεί θαμμένος εκεί τότε ενδεχομένως έχει ταφεί εκεί επίτηδες».

«Δεν μπορώ να πιστέψω ότι κάποιος έθαψε ένα μωρό για να καλύψει τα ίχνη του. Κανείς δεν θα έκανε τέτοιο κακό. Αλλά πιστεύω ότι μπορεί τελικά να έχουμε πλεχτεί όλα αυτά τα χρόνια σε ένα ιστό ψεμάτων», συμπλήρωσε ο παππούς του Μπεν.

Αναφέρεται επίσης ότι χθες το ειδικό κλιμάκιο της βρετανικής αστυνομίας , έπειτα από σχετική άδεια που δόθηκε από τους ιδιοκτήτες, γκρέμισαν μέρος της οικίας που χτίστηκε μετά την εξαφάνιση του μικρού πριν από 25 χρόνια.

Οι εμπειρογνώμονες θα εξετάσουν τώρα τις βάσεις του κτίσματος προκειμένου να ανακαλύψουν τυχόν ενδείξεις για το τι απέγινε ο Μπεν.

Διαβάστε ακόμη:

Κατεδάφισαν το δωμάτιο που χτίστηκε μετά την εξαφάνιση του μικρού Μπεν