ΔΙΕΘΝΕΣ
05/10/2016 17:32 EEST | Updated 05/10/2016 17:32 EEST

Μειώσεις φόρων 6,3 δισ. κατ' έτος προωθεί ο Σόιμπλε

ASSOCIATED PRESS
In this photo taken with reflection through windows at the visitors tribune, German Finance Minister Wolfgang Schaeuble delivers his speech during the first day of the budget 2017 debate at the German parliament Bundestag in Berlin, Tuesday, Sept. 6, 2016. (AP Photo/Markus Schreiber)

Μειώσεις φόρων 6,3 δισ. ευρώ κατ' έτος προωθεί ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σύμφωνα με δημοσίευμά της η Handelsblatt. Στόχος είναι η τόνωση της εγχώριας ζήτησης, αλλά και να αποκρουστούν οι επικρίσεις από το εξωτερικό για το ότι η προσανατολισμένη στις εξαγωγές γερμανική οικονομία συμβάλλει στην ανισορροπία του διεθνούς εμπορίου.

Ο Σόιμπλε αναμένεται να παρουσιάσει τους σχεδιασμούς του για τη φορολογία στην ετήσια σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ουάσινγκτον, σύμφωνα με τη Χάντελσμπλατ, η οποία επικαλείται ένα ανώτερο στέλεχος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών.

Οι μειώσεις των φόρων έχουν στόχο να «τονώσουν την εγχώρια ζήτηση», κατά την πηγή αυτή.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι μειώσεις των φόρων πιθανόν θα τεθούν σε εφαρμογή από τον Ιανουάριο του 2017, καθώς η κεντροδεξιά Ένωση Χριστιανοδημοκρατών (CDU) του Σόιμπλε έχει καταλήξει σε συμφωνία για το ζήτημα με το κεντροαριστερό Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD), τον ήσσονα εταίρο στον κυβερνητικό συνασπισμό.