ΚΟΙΝΩΝΙΑ
05/10/2016 03:33 EEST | Updated 05/10/2016 03:33 EEST

Καταγγελία για πυροβολισμούς στην πλατεία Εξαρχείων από ναρκέμπορο

Eurokinissi

Σοβαρή καταγγελία για πυροβολισμούς στην πλατεία Εξαρχείων από διακινητή ναρκωτικών δημοσιεύτηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Το περιστατικό, όπως καταγγέλλεται, έγινε στις 21 Σεπτεμβρίου 2016, όταν ομάδα αντιεξουσιαστών που πραγματοποιούσε αφισοκόλληση έδιωξε από την πλατεία Εξαρχείων έμπορο ναρκωτικών. «Μετά το τέλος της αφισοκόλλησης ο έμπορος επέστρεψε μαζί με άτομο που διακινεί ναρκωτικά στην ευρύτερη περιοχή, ο οποίος και πυροβόλησε στον αέρα φωνάζοντας "που είναι ρε αυτοί που σε διώξανε;" Το παραπάνω γεγονός εξακριβώθηκε μετά από έρευνες που πραγματοποίησαν σύντροφοι στην πλατεία. Είναι σαφές οτι ο πυροβολισμός αποτέλεσε μια ξεκάθαρη κίνηση προειδοποίησης της μαφίας απέναντι σε όσους αγωνίζονται για την επανοικειοποίηση της περιοχής. Ήταν μια προειδοποιητική βολή για την μονιμοποίηση του εμπορίου ναρκωτικών στην πλατεία και την τοποθέτηση καινούργιων προσώπων στην πιο κερδοφόρα πιάτσα της Αθήνας», αναφέρει το κείμενο που υπογράφεται από τη «Συνέλευση για την επανοικειοποίηση των Εξαρχείων».

Στην ΕΛ.ΑΣ. δεν έχουν –τουλάχιστον επίσημα- ενημέρωση για το περιστατικό. Υπενθυμίζεται ότι ο «πόλεμος» ανάμεσα στους αντιεξουσιαστές και τη μαφία ναρκωτικών στα Εξάρχεια μαίνεται επί μακρόν. Ενδεικτικό είναι ότι αντιεξουσιαστές είχαν καταγγείλει μαχαιρώματα και τραμπουκισμούς από διακινητές της πλατείας, ενώ ανεξιχνίαστη παραμένει η δολοφονία Αιγύπτιου ντίλερ στην οδό Θεμιστοκλέους.