Οι αναφορές Τσίπρα και ανώτατων δικαστών στα μισθολογικά «εισπράττονται ως συναλλαγή» λέει η ΝΔ

Οι αναφορές Τσίπρα και ανώτατων δικαστών στα μισθολογικά «εισπράττονται ως συναλλαγή» λέει η ΝΔ
eurokinissi

Για «συναλλαγή» και θεσμική εκτροπή κάνει λόγο η ΝΔ, σχολιάζοντας το περιεχόμενο των δηλώσεων κατά τη διάρκεια και στο περιθώριο της συνάντησης του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα με την ηγεσία των Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, «Οι δημόσιες τοποθετήσεις ανώτατων δικαστικών λειτουργών, δηλαδή της ηγεσίας της ελληνικής Δικαιοσύνης, για μισθολογικά θέματα, μετά τη συνάντησή τους με τον πρωθυπουργό, εισπράττονται από την κοινωνία ως συναλλαγή.

Εάν ο κ. Τσίπρας ήθελε να συζητήσει θέματα που αφορούν στους μισθούς των δικαστών, όφειλε να καλέσει τις συνδικαλιστικές τους Ενώσεις. Όχι την ηγεσία της Δικαιοσύνης, που αποδεχόμενη την εμπλοκή της σε τέτοιου είδους συζητήσεις, έχει τις δικές της ευθύνες για την αρνητική εντύπωση που προκαλείται».

Και καταλήγει: «Αισθανόμαστε την ανάγκη να τονίσουμε προς όλες ανεξαιρέτως τις πλευρές ότι στις ευνομούμενες δημοκρατικές Πολιτείες, η εκτέλεση της αποστολής της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης, δεν μπορεί να έχει οποιοδήποτε άλλο γνώμονα ή κριτήριο πέραν της εφαρμογής των νόμων και μόνον. Οτιδήποτε άλλο αποκτά διάσταση θεσμικής εκτροπής».

Από την πλευρά του το Μαξίμου, απάντησε πως η ΝΔ «καλά θα κάνει να κατανοήσει ότι η εφαρμογή των αποφάσεων των Δικαστηρίων δεν αποτελεί αντικείμενο διαπραγμάτευσης με συνδικαλιστικούς φορείς. Αποτελεί θέμα πολιτειακής τάξης και λειτουργίας του Πολιτεύματος» και σημειώνει πως η ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν προσβάλλει την Κυβέρνηση και την εκτελεστική εξουσία. «Προσβάλλει ευθέως την Δικαιοσύνη και το σύνολο του Δικαστικού κόσμου». Θυμίζουν με σχετικό «υστερόγραφο» πως ανάλογου περιεχομένου συνάντηση με την ανώτατη ηγεσία της Δικαιοσύνης είχε κάνε κάνει και ο Αντώνης Σαμαράς, ως πρωθυπουργός, τον Δεκέμβριο του 2012.

Δημοφιλή