ΚΟΙΝΩΝΙΑ
07/10/2016 04:50 EEST | Updated 07/10/2016 04:50 EEST

Αγωνία για 7χρονη που χαροπαλεύει ύστερα από πτώση στον καταυλισμό του Ελληνικού: Σοβαρή καταγγελία για άθλιες συνθήκες

Eurokinissi

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Παίδων» ένα 7χρονο κορίτσι από το Αφγανιστάν, ύστερα από πτώση του από μεγάλο ύψος στον καταυλισμό προσφύγων του Ελληνικού.

Το παιδί έπαιζε προχθές στις 7.00 το απόγευμα κρυφτό μαζί με συνομηλίκους της όταν ξαφνικά έπεσε από το δεύτερο όροφο των κερκίδων του γηπέδου χόκεϊ που βρίσκεται εντός των εγκαταστάσεων. Πιθανότατα η 7χρονη πήγε να κρυφτεί σε κάποιο σημείο στις κερκίδες και από λάθος έπεσε στο κενό.

Αμέσως μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ασκληπιείο Βούλας, όπου διαπιστώθηκε η κρίσιμη κατάσταση της υγείας του, που είχε ως αποτέλεσμα τη διακομιδή του στο νοσοκομείο «Παίδων». Μέχρι χθες το βράδυ το κορίτσι ήταν διασωληνωμένο στη ΜΕΘ με τους γιατρούς να μη μπορούν να πουν με σιγουριά ότι έχει διαφύγει τον κίνδυνο για τη ζωή του. Οι γονείς του παιδιού συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς με την κατηγορία της παραμέλησης ανηλίκου. Η 7χρονη ζει εδώ και καιρό στον καταυλισμό του Ελληνικού μαζί με τους γονείς της.

«Κινδυνεύουν παιδιά»

Μιλώντας στη «Huff Post Greece» ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής κ. Γιώργος Καλλιακμάνης καταγγέλλει ότι οι συνθήκες στον καταυλισμό του Ελληνικού είναι παντελώς ακατάλληλες για διαμονή ανηλίκων.

«Οι εγκαταστάσεις δεν πληρούν τις προδιαγραφές ασφαλείας για τη διαμονή ανθρώπων. Ιδιαίτερα για τα παιδιά εγκυμονούν σοβαροί κίνδυνοι. Τα βλέπουμε να παίζουν με τα καφάο της ΔΕΗ και να παίζουν ποδόσφαιρο δίπλα από τη λεωφόρο Ποσειδώνος, όπου περνούν αυτοκίνητα όλο το 24ωρα με μεγάλη ταχύτητα. Πραγματικά από θαύμα δεν έχουμε θρηνήσει θύματα αλλά δεν μπορεί να τα αφήνουμε όλα στην τύχη. Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου για να μη χαθούν παιδιά», λέει ο κ. Καλλιακμάνης.