ΔΙΕΘΝΕΣ
07/10/2016 16:14 EEST | Updated 07/10/2016 16:14 EEST

Μήνυμα Τραμπ προς τους ετοιμοθάνατους: Μείνετε ζωντανοί μέχρι τον Νοέμβριο για να με ψηφίσετε

MARY SCHWALM via Getty Images
US Republican presidential candidate Donald Trump speaks at a town hall event on October 6, 2016 in Sandown, New Hampshire. / AFP / Mary Schwalm (Photo credit should read MARY SCHWALM/AFP/Getty Images)

Ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, αποδεικνύοντας ότι δεν βάζει φραγμούς σε αυτά που λέει προκειμένου να κερδίσει μια ψήφο, μετέφερε αυτό το μήνυμα στους ετοιμοθάνατους την Τετάρτη: Μείνετε ζωντανοί όσο πιο πολύ μπορείτε για να τον ψηφίσετε τον επόμενο μήνα.

«Δεν με νοιάζει πόσο άρρωστοι είστε», δήλωσε ο Τραμπ σε προεκλογική συγκέντρωση στο Χέντερσον της Νεβάδα. «Δεν με νοιάζει εάν μόλις γυρίσατε από τον γιατρό σας και σας έκανε την χειρότερη διάγνωση, δηλαδή ότι όλα τελείωσαν, δεν θα είστε εδώ σε δύο εβδομάδες. Δεν πειράζει. Μείνετε εδώ μέχρι τις 8 Νοεμβρίου. Βγείτε και ψηφίστε».

Μιλώντας με την χαρακτηριστική αλαζονεία του, ο Τραμπ διαβεβαίωσε τους ετοιμοθάνατους ότι όταν φύγουν, «το μόνο που θα πούμε (για εσάς) είναι “σας αγαπάμε και θα σας θυμόμαστε για πάντα”».

Για να είμαστε δίκαιοι, ο Τραμπ προλόγισε τις δηλώσεις του λέγοντας «το λέω με αστειευτικό τρόπο, όμως το εννοώ».

Σημείωση της συντακτικής ομάδας: Ο Ντόναλντ Τραμπ υποκινεί συστηματικά πολιτική βία και είναι ένας κατά συρροήν ψεύτης, ένας ξενόφοβος, ρατσιστής και μισογύνης, που έχει αμφισβητήσει το κατά πόσο ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπάρακ Ομπάμα, είναι Αμερικανός πολίτης. Ακόμα, έχει υποσχεθεί να απαγορεύσει την είσοδο σε όλους τους μουσουλμάνους, δηλαδή σε 1,6 δισ. ανθρώπους.

*Το κείμενο αρχικά δημοσιεύτηκε στην αμερικανική έκδοση της Huffington Post.