ΚΟΙΝΩΝΙΑ
07/10/2016 18:00 EEST | Updated 07/10/2016 19:06 EEST

Σφοδρή κακοκαιρία στην Αθήνα. Σοβαρά προβλήματα στην Κέρκυρα

EUROKINISS

Έντονο κύμα κακοκαιρίας «χτύπησε» την Αττική το βράδυ της Παρασκευής.

Η καταιγίδα που ξέσπασε περίπου στις 9.00 το βράδυ προκάλεσε πολλά προβλήματα στην κυκλοφορία, αλλά μέχρι αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με την ενημέρωση της Τροχαίας, δεν έχει κλείσει κάποιος δρόμος.

Παράλληλα, η Πυροσβεστική έχει δεχθεί έως τώρα αρκετές κλήσεις για κοπές δένδρων, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, καθώς και για απεγκλωβισμούς πολιτών από ασανσέρ, λόγω πτώσης της τάσης του ηλεκτρικού ρεύματος σε ορισμένα σημεία. Τα περισσότερα προβλήματα από την καταιγίδα και τους ισχυρούς ανέμους καταγράφονται αυτήν την ώρα σε Αθήνα, Κορυδαλλό, Κερατσίνι και Χαϊδάρι.

Καλλιθέα

Παράλληλα αναφέρθηκε η διακοπή του σήματος σε τηλεοπτικούς αναμεταδότες σε πολλές περιοχές της πρωτεύουσας, αλλά και προσωρινές διακοπές ρεύματος σε άλλες.

Πτώσεις δέντρων στη Δυτική Ελλάδα

Στην Πάτρα, όπως αναφέρουν πληροφορίες του tempo24.gr, σφοδροί άνεμοι ξήλωσαν πινακίδα η οποία έπεσε πάνω σε όχημα στη συμβολή των οδών Αγίου Ανδρέου και Φιλοποίμενος στο κέντρο της πόλης. Επίσης στην Νέα Εθνική Οδό Πατρών - Πύργου στη διασταύρωση του Λάππα, δέντρο έπεσε λόγω των ισχυρών ανέμων και της έντονης βροχόπτωσης.

Δέντρο έπεσε και στο Μεσολόγγι, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία, στο ύψος πρατηρίου υγρών καυσίμων, έξω από την πόλη. Η Πυροσβεστική επενέβη άμεσα και απομακρύνθηκε το δέντρο με αποτέλεσμα η κυκλοφορία να αποκατασταθεί.

Στην Ζάκυνθο ένα ξαφνικό μπουρίνι και ανεμοστρόβιλος «σάρωσε» την περιοχή προκαλώντας πολλά προβλήματα σε Καταστάρι, Πηγαδάκια, Βανάτο, Λαγκαδάκια, Αργάσι. Ο άνεμος ξήλωσε οροφές από σπίτια, διαφημιστικές πινακίδες και μεγάλα κλαδιά δέντρων όπου σε αρκετές περιπτώσεις προκάλεσαν υλικές ζημιές σε αυτοκίνητα. Πολλές είναι οι κλήσεις που δέχθηκε το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ζακύνθου προκειμένου να επιχειρήσει σε κοπές δέντρων.

Προβλήματα στην Κέρκυρα

Νωρίτερα, η κακοκαιρία που χτύπησε την Κέρκυρα, άφησε πίσω της πλημμυρισμένα σπίτια και δρόμους που μετατράπηκαν σε χείμαρρους από λάσπη και όμβρια ύδατα.

Από την ξαφνική κακοκαιρία που έπληξε το νησί τις πρώτες μεσημβρινές ώρες, ένας οδηγός στα Μωραίτικα, στη νότια Κέρκυρα, χρειάστηκε τη βοήθεια της πυροσβεστικής υπηρεσίας, για να απεγκλωβιστεί από το αυτοκίνητό του, που το παρέσυρε το ρέμα που δημιούργησε η δυνατή βροχή, ενώ άνδρες της πυροσβεστικής απεγκλώβισαν και έναν ηλικιωμένο από το πλημμυρισμένο σπίτι του.

Την ίδια ώρα, όπως ενημερώθηκε το Αθηναϊκό Πρακτορείο από την πυροσβεστική υπηρεσία Κέρκυρας, χρειάστηκε η άμεση άντληση νερών από πέντε μονοκατοικίες, καθώς και η κοπή πολλών σπασμένων κλαδιών, που αφέθηκαν στο έρμαιο των δυνατών ανέμων που έπνεαν.

Η κακοκαιρία δεν επηρέασε τον απόπλου των πλοίων της γραμμής και τα δρομολόγια μέχρι αυτή την ώρα διεξάγονται κανονικά.