ΔΙΕΘΝΕΣ
07/10/2016 08:19 EEST | Updated 07/10/2016 08:19 EEST

Η δημοτικότητα του Ομπάμα ανέρχεται στο 55%. Είναι το μεγαλύτερο ποσοστό δημοφιλίας στη δεύτερη προεδρική του θητεία

Yuri Gripas / Reuters
U.S. President Barack Obama delivers a statement on the Paris Agreement in the Rose Garden of the White House in Washington, U.S., October 5, 2016. REUTERS/Yuri Gripas

Η δημοτικότητα του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ανέρχεται στο 55% σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση (CNN/ORC). Πρόκειται για το μεγαλύτερο ποσοστό δημοφιλίας που συγκεντρώνει ο Ομπάμα στη διάρκεια της δεύτερης προεδρικής του θητείας, παρατηρεί το CNN.

Το ποσοστό αυτό είναι μεγαλύτερο από το προηγούμενο υψηλό της δημοτικότητάς του κατά τη δεύτερη προεδρική του θητεία, λίγο μετά το κεντρικό συνέδριο των Δημοκρατικών το καλοκαίρι.

Η νέα δημοσκόπηση επιβεβαιώνει τη θετική τάση αποδοχής του Μπαράκ Ομπάμα που βρίσκεται σε ποσοστό 50% ή μεγαλύτερο στις δημοσκοπήσεις (CNN/ORC) από τον περασμένο Φεβρουάριο, με το μέσο ποσοστό δημοφιλίας για τον Αμερικανό πρόεδρο να διαμορφώνεται στο 51% για το 2016, που είναι το υψηλότερο ποσοστό του, από την πρώτη προεδρική θητεία του.

Τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι τον Οκτώβριο του 2015 το ποσοστό αποδοχής του Μπαράκ Ομπάμα ήταν χαμηλότερο κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το σημερινό ποσοστό του, δηλαδή 45%, επισημαίνει το CNN.