Μοσκοβισί: Μέχρι την Δευτέρα η ολοκλήρωση των προαπαιτουμένων

Μοσκοβισί: Μέχρι την Δευτέρα η ολοκλήρωση των προαπαιτουμένων
Europ
Europ
Francois Lenoir / Reuters

«Ας προχωρούμε βήμα-βήμα. Στόχος της Επιτροπής είναι μια παγκόσμια συμφωνία ως το τέλος του έτους, αλλά αυτό σημαίνει πρώτα μεταρρυθμίσεις, οι οποίες πρέπει να υλοποιηθούν πλήρως», τόνισε ο Πιερ Μοσκοβισί σχετικά με το θέμα του χρέους, αλλά και την «σκληρή» στάση του ΔΝΤ, μετά την συνάντηση που είχε με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, την οποία χαρακτήρισε θετική.

Απαντώντας σε ερώτηση τι θα γίνει σε διαφορερική περίπτωση ο κ. Μοσκοβισί ξεκαθάρισε: «Δεν υπάρχει "αλλιώς", δεν είμαι τύπος του "και αν…". Θα γίνει, διότι είναι προς το κοινό συμφέρον της Ελλάδας και της Ευρωζώνης ως συνόλου».

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του στον απεσταλμένο του ΑΝΤ1 στην Ουάσινγκτον Θανάση Τσίτσα , στην συνάντηση με τον κ. Τσακαλώτο συζητήθηκαν τα προαπαιτούμενα που πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι τη Δευτέρα, όπου θα αποφασιστεί η αποδεύσμευση της υποδόσης των 2,8 δις στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον κ. Μοσκοβισί, «μόλις αυτό ολοκληρωθεί τότε θα μπορούμε να πάμε στο επόμενο βήμα που είναι η δεύτερη αξιολόγηση, που αφορά κυρίως την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων και τότε αν βρούμε ένα λειτουργικό τρόπο, μια καλή συμφωνία, τότε η ελληνική κυβέρνηση θα αναλάβει τις ευθύνες της και εμείς τις δικές μας που σημαίνει να συζητήσουμε αναφορικά με το χρέος».

Για την συνάντηση της Δευτέρας στο Eurogroup, όπως είπε πιστεύει ότι θα υπάρξει πρόοδος και δήλωσε αισιόδοξος.

Δημοφιλή