ΔΙΕΘΝΕΣ
10/10/2016 17:16 EEST | Updated 10/10/2016 17:17 EEST

Δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 11% στην Κλίντον έναντι του Τραμπ

ROBYN BECK via Getty Images
TOPSHOT - US Democratic presidential candidate Hillary Clinton and US Republican presidential candidate Donald Trump debate during the second presidential debate at Washington University in St. Louis, Missouri, on October 9, 2016. / AFP / Robyn Beck (Photo credit should read ROBYN BECK/AFP/Getty Images)

Η υποψήφια των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές οι οποίες θα διεξαχθούν στις ΗΠΑ την 8η Νοεμβρίου, Χίλαρι Κλίντον, αύξησε στις 11% το προβάδισμά της έναντι του Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε σήμερα και διενεργήθηκε μετά τη μετάδοση ενός σκανδαλώδους βίντεο του υποψήφιου των Ρεπουμπλικάνων.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση αυτή, η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου NBC και της εφημερίδας The Wall Street Journal, η Χίλαρι Κλίντον συγκεντρώνει το 46% των ψηφοφόρων που δήλωσαν ότι θα πάνε να ψηφίσουν, έναντι 35% του Τραμπ. Ο φιλελεύθερος υποψήφιος Γκάρι Τζόνσον συγκεντρώνει ένα 9% και η υποψήφια των οικολόγων Τζιλ Στάιν 2%.

Η συγκεκριμένη έρευνα—το περιθώριο στατιστικού σφάλματος της οποίας ανέρχεται σε ±4,6%—διενεργήθηκε το Σάββατο και την Κυριακή, δηλαδή μετά την αναμετάδοση ενός βίντεο που είχε μαγνητοσκοπηθεί το 2005 και στο οποίο ο μεγιστάνας των ακινήτων κάνει χυδαίες και υποτιμητικές δηλώσεις για τις γυναίκες, αλλά πριν από το δεύτερο ντιμπέιτ των δύο υποψηφίων.

Συνολικά το 52% εξ όσων ερωτήθηκαν (έναντι 42%) θεωρεί ότι αυτό το βίντεο θα αποτελέσει ένα κρίσιμο διακύβευμα της εκστρατείας. Ενώ το 41% εκτιμά ότι οι δηλώσεις του Τραμπ σε αυτό είναι «εντελώς απαράδεκτες».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Sponsored Post