Μητσοτάκης: Έχετε ήδη ηττηθεί κύριε Τσίπρα. Στόχος σας να φτιάξετε τη δική σας αριστερή διαπλοκή

Μητσοτάκης: Έχετε ήδη ηττηθεί κύριε Τσίπρα. Στόχος σας να φτιάξετε τη δική σας αριστερή διαπλοκή
|
Eurokinissi

Με σκληρή προσωπική επίθεση στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ξεκίνησε την ομιλία του στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στην Βουλή, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, λέγοντας ότι «δεν αξίζει στην χώρα μας να είσαστε εσείς ο πρωθυπουργός της» και κατέληξε ζητώντας εκλογές.

Μετά το πέρας της ομιλίας του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, συνεργάτες του έκαναν λόγο για πλήρη επικράτηση του κ. Μητσοτάκη, ενώ κυβερνητικοί κύκλοι τόνιζαν πως ο κ. Μητσοτάκης «κρύβεται» και πως δεν απάντησε σε καμία ερώτηση του Πρωθυπουργού.

Ειδικότερα ο κ. Μητσοτάκης ξεκίνησε με μία ρήση του Κωνσταντίνου Καραμανλή ότι «η Δημοκρατία κινδυνεύει από αυτούς που την επικαλούνται περισσότερο" και συνέχισε λέγοντας ότι «κινδυνεύει από αυτούς που στο όνομα της δήθεν ρήξης με το παλιό αναπαράγει τις χειρότερες συνήθειες της Μεταπολίτευσης και παραβιάζουν το κράτος δικαίου, και αντί να ενώνουν τους πολίτες διχάζουν την κοινωνία σε μία απέλπιδα προσπάθεια να συγκρατήσουν τις δυνάμεις τους».

«Κύριε Τσίπρα έχετε ήδη αποτύχει έχετε ήδη ηττηθεί, γι΄ αυτό αντιδράτε έτσι, στη συνείδηση της κοινωνίας είστε ήδη παρελθόν, μαύρο σκοτεινό παρελθόν", ανέφερε απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα και προσέθεσε: «Ο ελληνικός λαός δεν θα πιστέψει ξανά έναν αδίστακτο λαϊκιστή που τον εξαπάτησε για να παραμείνει με κάθε τρόπο στην εξουσία. Πρέπει να φύγετε μία ώρα αρχύτερα για να επανέλθη η κανονικότητα και όχι μόνο για να απαλλαγεί η χώρα από την πιο ανίκανη και ιδεοληπτική κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης».

Επίσης σκληρή ήταν και η απάντηση στις αιτιάσεις του πρωθυπουργού περί διαπλοκής της ΝΔ, έδωσε ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στην Βουλή.

Ειδικότερα ο κ. Μητσοτάκης είπε : «Μιλήσατε για τους καναλάρχες και τους εκδότες. Με τον κ. Ψυχάρη εσείς δεν συναντηθήκατε; Ο κ. Λαζόπουλος σε ποιο κανάλι εργάζεται; Γιατί δεν μας τα λέγατε αυτά προεκλογικά; Ο δικηγόρος του Κουτσόγιωργα βρήκε σε εσάς τον καινούργιο του εργοδότη: Κοσκωτάς Τσίπρας ένας Ματζουράνης δρόμος».

«Ήσασταν από την πρώτη στιγμή σαρξ εκ της σαρκός του μιντιακού λαϊκισμού που με ευθύνη των Μέσων Ενημέρωσης κυριάρχησε στη χώρα μας» είπε.

Συνεχίζοντας τον προκάλεσε να αμφισβητήσει τον αγώνα του Κώστα Καραμανλή κατά της διαπλοκής. Σημείωσε ότι η ΝΔ κυβέρνησε για δύο ακόμη χρόνια όταν συμμετείχε και ο «εν αναμονή υπουργός σας Φώτης Κουβέλης».

Η επίθεση του κ. Μητσοτάκη συνεχίστηκε λέγοντας: «Δεν ορθώσατε κανένα ανάστημα στους διορισμούς και με μεγάλη ευκολία υιοθετήσατε το παλιό κομμάτι τα αποκαΐδια του σάπιου πολιτικού συστήματος, αυτοί είναι οι πιο θερμοί υποστηριχτές σας . Τα ορφανά του Τσοχατζόπουλου βρήκαν σε εσάς τον πολιτικό τους πατέρα».

Ο πρόεδρος της ΝΔ μπήκε και στο θέμα της Siemens λέγοντας: «Θα σας απευθύνω κι εγώ μερικά ερωτήματα: πώς σας φαίνεται ότι επί των ημερών σας κινδυνεύουν να παραγραφούν αδικήματα λόγω της καθυστέρησης; Γιατί δεν καταργήσατε τον εξωδικαστικό συμβιβασμό με την Siemens που θεωρείτε παράνομο;».

Συνέχισε στην «υπόθεση φιάσκο», όπως την χαρακτήρισε, «για τις τηλεοπτικές άδειες, που είχε στόχο τον έλεγχο του τηλεοπτικού τοπίου. Έπρεπε να περάσει ο έλεγχος στη κυβέρνηση και να περιοριστεί ο αριθμός των καναλιών».

Αναφέρθηκε και στο θέμα του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες: «Επειδή για άλλη μία φορά είπατε ψέματα, στην πρώτη μας συνάντηση σας πρότεινα να επαναφέρετε τις αρμοδιότητες στο ΕΣΡ και θα προχωρήσουμε μαζί στον διορισμό των μελών του. Έβαλα μόνο μία προϋπόθεση, την τήρηση του Συντάγματος. Αν είχατε συμφωνήσει θα είχαμε προχωρήσει στην συγκρότησή του, αλλά θέλατε το ΕΣΡ να μην έχει κανέναν λόγο. Προχωρήσατε σε αυθαίρετο περιορισμό του αριθμού των καναλιών σε τέσσερις, δημιουργώντας ένα τεχνητό ολιγοπώλιο».

Ο κ. Μητσοτάκης άσκησε κριτική στις «παρατυπίες που υπήρξαν στον διαγωνισμό με την συμμετοχή του κ. Καλογρίτσα», τον οποίο συνέδεσε με τον ΣΥΡΙΖΑ και προσέθεσε: «Ποιες είναι ακριβώς οι σχέσεις του κ. Σπίρτζη με τον κ. Καλογρίτσα, πώς έσπασαν μεγάλα έργα για να πάνε στον κ. Καλογρίτσα και ποια ήταν η σχέση του κ. Σπίρτζη με την Τράπεζα Αττικής; Είδατε πώς δένουν όλα; Δεν αποκλείσατε εσείς κ. Τσίπρα τον κ. Καλογρίτσα, οι αποκαλύψεις και ο έλεγχος της αντιπολίτευσης οδήγησαν στον αποκλεισμό του. Ας μην υπήρχαν οι αποκαλύψεις και θα βλέπαμε αν θα αποχωρούσε ο κ. Καλογρίτσας».

«Η υπόθεση του διαγωνισμού - φιάσκο για τις τηλεοπτικές άδειες θα διδάσκεται για πολλά χρόνια στα πανεπιστήμια ως πρότυπο διαπλοκής. Για να χειραγωγήσετε τα Μέσα έπρεπε να περάσει ο έλεγχος στην κυβέρνηση έτσι ώστε να περάσουν οι άδειες σε κάποιους καναλάρχες που είναι βολικοί για την κυβέρνηση. Επιχειρήσατε να στήσετε ένα βολικό νέο τρίγωνο διαπλοκής, να χρηματοδοτήσετε το ΣΥΡΙΖΑ Channel, με τα λεφτά της Τράπεζας Αττικής... Δεν αποκλείσατε εσείς τον κ. Καλογρίτσα, οι αποκαλύψεις της αντιπολίτευσης ματαίωσαν τα σχέδια» τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τα ερωτήματα για τις τηλεοπτικές άδειες

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατήγγειλε τις μεθοδεύσεις της Κυβέρνησης για τις τηλεοπτικές άδειες και έθεσε τα εξής ερωτήματα προς τον κ. Τσίπρα.

«Προχωρήσατε», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, «στον αυθαίρετο περιορισμό του αριθμού των καναλιών εθνικής εμβέλειας σε 4. Δημιουργήσατε ένα τεχνικό ολιγοπώλιο στο όνομα της δήθεν διαφάνειας. Αναδείξατε το δικαίωμα στην ενημέρωση σε αντικείμενο πλειοδοτικού διαγωνισμού. Και παρότι όλη η επιστημονική κοινότητα βούιζε ότι ο διαγωνισμός ήταν αντισυνταγματικός, εσείς προχωρήσατε χωρίς να περιμένετε την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου. Μία απόφαση την οποία σπεύσατε να προεξοφλήσετε με τρόπο κατηγορηματικό, παρεμβαίνοντας ευθέως στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και προξενώντας τα γνωστά γεγονότα στο ΣτΕ. Στη διαδικασία αυτή φαίνεται είχατε επιλέξει εκ προοιμίου τον ‘’δικό σας’’ καναλάρχη. Είναι ο ίδιος που χειροκροτούσε με ενθουσιασμό τον κ. Παππά σε προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ με αντικείμενο -τι ειρωνεία- τη διαπλοκή. Και εδώ αρχίζουν μια σειρά από αμείλικτα ερωτήματα τα οποία ακόμα δεν έχουν απαντηθεί.

- Γιατί το πρωτόκολλο της Γενικής Γραμματείας έμεινε ανοιχτό πέραν του ωραρίου, μέχρι ο κ. Καλογρίτσας να καταθέσει την εγγυητική του επιστολή;

- Τι ακριβώς έλεγχο πόθεν έσχες έκανε η επιτροπή;

- Πως είναι δυνατόν κάποιος να προσκομίζει δανεικά βοσκοτόπια ως αποδεικτικό στοιχείο της περιουσιακής του κατάστασης και η επιτροπή να το αποδέχεται;

- Γιατί η ελεγκτική εταιρία Grand Thornton δεν επικύρωσε ποτέ τον έλεγχο πόθεν έσχες;

- Γιατί μέχρι την τελευταία στιγμή, ο Υπουργός καναλάρχης αισθανόταν την ανάγκη να υπερασπιστεί από τα έδρανα της Βουλής τον αγαπημένο του υπερθεματιστή. Μέχρι και τον κτηματομεσίτη Ιθάκης έκανε για να αποδείξει την μεγάλη αξία των βοσκοτοπιών…

- Ποια η σχέση του κ. Καλογρίτσα με την Τράπεζα Αττικής;

- Πως είναι δυνατόν μια μεσαία κατασκευαστική εταιρία να δεκαπλασιάζει το πιστοληπτικό της όριο μέσα σε λίγους μήνες;

- Mε τι κριτήρια δόθηκαν αυτά τα δάνεια;

- Ποιος τα ενέκρινε κατά παράβαση κάθε ορθής τραπεζικής πρακτικής, όπως επιβεβαιώνει και το πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδας;

- Ποιες είναι οι πραγματικές σχέσεις του κ. Σπίρτζη με τον κ. Καλογρίτσα;

- Πως ακριβώς έσπασαν μια σειρά από δημόσια έργα σε μικρότερα κομμάτια που κατέληξαν στον αγαπημένο σας εργολάβο;

- Ποιές είναι οι σχέσεις του κ. Σπίρτζη με την Τράπεζα Αττικής;

- Ήταν ή όχι ο κ. Σπίρτζης για πολλά χρόνια η πραγματική εξουσία στην Τράπεζα την οποία θέλατε να μετατρέψετε σε προσωπικό σας παραμάγαζο;

- Τι έχετε να πείτε στους μηχανικούς που είδαν τα αποθεματικά τους να εξαφανίζονται για να κάνετε τα παιχνίδια σας στην Τράπεζα Αττικής;

- Kαι τέλος, σας φαίνεται λογικό ότι ο πρώτος επιλαχών υπερθεματιστής που πήρε τελικά τη θέση του κ. Καλογρίτσα έχει δηλώσει δημόσια ότι ήταν λαγός και κατέθεσε μηδενικές προσφορές στη τελευταία φάση;».

Περί διαπλοκής συνέχεια:

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στη «λίστα Τσίπρα, που βυθίζει τη χώρα στο σκοτάδι της αδιαφάνειας και της διαπλοκής» λέγοντας χαρακτηριστικά «Κοσκωτάς, Τσίπρας ένας Ματζουράνης δρόμος» και έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο σκάνδαλο με τις τηλεοπτικές άδειες και τις παρεμβάσεις της Κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη.

Ταυτόχρονα, υπογράμμισε την ανάγκη για μια συνεκτική στρατηγική διαφάνειας και κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις.

Κατήγγειλε την Κυβέρνηση για πλήρη αποτυχία σε όλους τους τομείς και κατέληξε καλώντας τον κ. Τσίπρα να προκαλέσει άμεσα εκλογές:

«Όταν», είπε ο κ. Μητσοτάκης «κατόπιν αιτήματός μας, ανακοινώσατε αυτή την συζήτηση, είπατε ότι ‘’τα αιτήματα ενίοτε γίνονται δεκτά’’. Αφού είστε τόσο σίγουρος για τον εαυτό σας και σας αρέσουν τα λογοπαίγνια, δεχτείτε και το επόμενο αίτημά μας: Προκηρύξτε εκλογές! Ελάτε αν τολμάτε. Δώστε στον ελληνικό λαό, που ασφυκτιά από την πολιτική σας, τη δυνατότητα να εκφραστεί και να δώσει τέλος στο σημερινό κατήφορο. Γιατί μετά τα όσα ακούσαμε σήμερα, έγινε πιο ξεκάθαρο από ποτέ: Η πολιτική, οικονομική και θεσμική ανόρθωση της χώρας περνάει μέσα από την εκλογική, ιδεολογική και ηθική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτό δεν μπορείτε να το αποφύγετε, κύριε Τσίπρα. Μόνο να το αναβάλετε. Όσο αργότερα, τόσο χειρότερα θα είναι για εσάς. Αλλά δυστυχώς και για τη χώρα».

Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε την Κυβέρνηση για πρακτικές αδιαφάνειας και διαπλοκής, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Είναι η δική σας λίστα, η λίστα Τσίπρα, που βυθίζει τη χώρα στο σκοτάδι της αδιαφάνειας και της διαπλοκής. Αναφέρω ενδεικτικά:

- Τη φάμπρικα των Μ.Κ.Ο. στα κέντρα ψυχικής υγείας

- Την αδιαφανή διαχείριση των κονδυλίων του προσφυγικού

- Τον τρόπο που συγκαλύψατε τα πόθεν έσχες των κ. κ. Φλαμπουράρη και Σταθάκη

- Τα εργολαβικά του κ. Κατρούγκαλου, γνωστότερου και ως κυρίου 12%

- Τη νομοθέτηση της επιστροφής επίορκων υπαλλήλων και την αλλαγή της σύνθεσης των πειθαρχικών συμβουλίων με τη συμμετοχή των συνδικαλιστών

- Την απαξίωση της Διαύγειας, με ψήφιση τροπολογίας που εισήγαγε εξαιρέσεις στην μέχρι τότε θεμελιώδη αρχή της, πως η έναρξη ισχύος των διοικητικών πράξεων ταυτίζεται με την ημερομηνία ανάρτησης τους

- Την ψήφιση σκανδαλώδους διάταξης για τις offshore και την τροποποίηση της μετά τη δημόσια κατακραυγή

- Την παρέμβαση στις Ανεξάρτητες Αρχές, με φωτογραφική επιβολή ορίου ηλικίας σε όλα τα μέλη τους

- Τη σκανδαλώδη μείωση προστίμων για φοροδιαφυγή

- Την απομάκρυνση του διευθυντή του ΚΕΦΟΜΕΠ

- Την αιφνίδια αντικατάσταση του Προϊστάμενου Εισαγγελέα για το οικονομικό έγκλημα και τη διαφθορά

- Τη συγκάλυψη της παρενόχλησης εργαζομένων γυναικών από τον πρώην πρέσβη της Βενεζουέλας.

Και βέβαια τους αμέτρητους διορισμούς συγγενών και φίλων... Δεν υπάρχει νομοσχέδιο στο οποίο να μην έχουν παρεισφρήσει ρουσφετολογικές διατάξεις τακτοποιήσεις κομματικών και φίλων. Αυτό δεν είναι διαφθορά κ. Τσίπρα; Δεν είναι διασπάθιση δημόσιου χρήματος; Eίναι διαφθορά που φορά πολιτικό μανδύα και περνά κάτω από τα ραντάρ του Εισαγγελέα. Αλλά η προέλευσή της είναι η ίδια: Τα υπόγεια του Μαξίμου».

Οι 11 προτάσεις

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι η Κυβέρνηση βρίσκεται σε πλήρες αδιέξοδο και πρόσθεσε: «Πολύ φοβάμαι ότι όσο τα κοινωνικά, πολιτικά και δημοσκοπικά δεδομένα θα αλλάζουν προς το χειρότερο για εσάς, τόσο πιο νοσηρή θα γίνεται η αντίληψή σας περί εξουσίας και θεσμών. Γνωρίζετε καλά ότι η κοινωνία σας έχει γυρίσει την πλάτη. 9 στους 10 πολίτες πιστεύουν ότι εξαιτίας σας τα πράγματα στη χώρα θα πάνε χειρότερα.

- Η Κυβέρνηση που θα έδινε την 13η σύνταξη, κόβει το ΕΚΑΣ και τις επικουρικές συντάξεις και ψεκάζει με δακρυγόνα τους συνταξιούχους.

- Η Κυβέρνηση που φώναζε «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», διευκολύνει πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας.

- Η Κυβέρνηση που θα καταργούσε τον ΕΝΦΙΑ, αυξάνει οριζόντια τους φόρους και υπονομεύει κάθε προοπτική ανάκαμψης της οικονομίας.

- Η Κυβέρνηση που διαδήλωνε με κλάματα κατά των ιδιωτικοποιήσεων, παραδίνει για 99 χρόνια το σύνολο της δημόσιας περιουσίας στο υπερταμείο.

- Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ γεννήθηκε μέσα στο ψέμα και το λαϊκισμό και σβήνει μέσα στην απαξίωση και την κατακραυγή.

Ποτέ στην ιστορία των μεταπολιτευτικών κυβερνήσεων δεν υπήρξε τόσο ξεκάθαρη δυσαρμονία μεταξύ κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας και λαϊκής βούλησης. Έχετε αποτύχει παντού. Είστε μια Κυβέρνηση υπό κατάρρευση, αδύναμη να διαχειριστεί τα προβλήματα που η ίδια κατά κύριο λόγο δημιούργησε ή επιδείνωσε».

Έπειτα από αυτά ο κ. Μητσοτάκης κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις για την ενίσχυση της διαφάνειας και την καταπολέμηση της διαφθοράς. «Η χώρα χρειάζεται», υπογράμμισε, «περισσότερο παρά ποτέ μια συνεκτική στρατηγική για την ενίσχυση της διαφάνειας και την καταπολέμηση της διαφθοράς». Και πρόσθεσε: «Μια τέτοια στρατηγική πρέπει να περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

Πρώτον, ενίσχυση και υποστήριξη του έργου των δικαστικών λειτουργών στη μάχη κατά της διαφθοράς με την ανάπτυξη των κατάλληλων δεξιοτήτων, εργαλείων και υποστηρικτικών δομών για την αποτελεσματική δίωξη των υποθέσεων απάτης και διαφθοράς. Η φάση της προδικασίας όπου κτίζονται οι υποθέσεις και συλλέγεται το αποδεικτικό υλικό είναι ιδιαίτερα σημαντική για να μπορέσουν οι άξιοι δικαστικοί λειτουργοί να κάνουν τη δουλειά τους.

Δεύτερον, δημιουργία ενός ολοκληρωμένου και αποτελεσματικού Συστήματος Εσωτερικού και Εξωτερικού Ελέγχου με βάση τα διεθνή πρότυπα και πρακτικές, με ενίσχυση της συνεργασίας και άρση των επικαλύψεων.

Τρίτον, διασύνδεση της αποστολής και της δράσης των δημοσίων οργανισμών με συγκεκριμένους στόχους για την ενίσχυση της διαφάνειας και της ακεραιότητας.

Τέταρτο, απλοποίηση διοικητικών διαδικασιών με τη χρήση της τεχνολογίας, ώστε να περιορίζεται η φυσική επαφή πολιτών και επιχειρήσεων με κρατικούς λειτουργούς.

Πέμπτο, συνεχής αξιολόγηση της προσήλωσης των δημοσίων στελεχών στις ηθικές αξίες τόσο κατά την πρόσληψη όσο και κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.

Έκτο, διασφάλιση της αμεροληψίας, της διαφάνειας και της αποτελεσματικότητας της διαδικασίας απόδοσης πειθαρχικών ευθυνών για τους λειτουργούς και στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης, που εμπλέκονται σε υποθέσεις απάτης και διαφθοράς.

Έβδομο, θωράκιση και πλήρη ηλεκτρονικοποίηση του συστήματος υποβολής δηλώσεων πόθεν έσχες και οικονομικών συμφερόντων, με επικέντρωση σε κατηγορίες υπόχρεων υψηλού κινδύνου.

Όγδοο, δημιουργία αποτελεσματικών εργαλείων για την πρόληψη και την αντιμετώπιση φαινομένων σύγκρουσης συμφερόντων κατά την άσκηση δημόσιας εξουσίας.

Ένατο, βελτίωση του θεσμικού πλαισίου και των τεχνικών για τον έλεγχο της διαφανούς χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων βάσει των επιτυχημένων διεθνών πρακτικών.

Δέκατο, δημιουργία ευνοϊκού πλαισίου για τις εταιρίες που επιλέγουν να μην συμμετέχουν σε σχήματα απάτης και διαφθοράς και δίνουν στοιχεία στις Αρχές για τέτοιες υποθέσεις.

Ενδέκατο, ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών με τον ιδιωτικό τομέα, επαγγελματικές οργανώσεις κλπ για την ανάδειξη του αρνητικού αντίκτυπου της διαφθοράς για τις ζωές όλων μας, την Υγεία, την Παιδεία, την υγιή επιχειρηματικότητα, την προσέλκυση επενδύσεων, την ανάπτυξη και την δίκαιη κατανομή των επιπτώσεων της κρίσης.

Ενδέκατο, ενδυνάμωση και ενεργοποίηση της κοινωνίας των πολιτών, των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στο μέτωπο κατά της διαφθοράς και στην απαίτηση για διαφάνεια και λογοδοσία στην άσκηση δημόσιας εξουσίας.

«Με άλλα λόγια, δημιουργία κοινωνικού κλίματος και κουλτούρας μηδενικής ανοχής στη διαφθορά μέσα από την εκπαίδευση της νέας γενιάς για τον αρνητικό αντίκτυπο της διαφθοράς στην κοινωνική ευημερία και συνοχή. Πρέπει πλέον να πάψει να θεωρείται μάγκας και να επαίρεται όποιος βρήκε τρόπο να πλουτίσει παρανόμως από τη συναλλαγή του με το Δημόσιο» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Για «πλήρη επικράτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη» μιλούν οι συνεργάτες του

«Πλήρη επικράτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη», έβλεπαν οι συνεργάτες του μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του στη Βουλή. Όπως εξηγούσαν, «δεν ακούσαμε κάτι καινούργιο από τον πρωθυπουργό, αυτά που είπε ήταν αναμάσημα των όσων έχει πει. Αποκαλύφθηκε όλη η μεθόδευση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες. Ο πρωθυπουργός δεν έκανε πρόταση για την αντιμετώπιση της διαφθοράς και της διαπλοκής, εν αντιθέσει με τον Κυριάκο Μητσοτάκη που κατέθεσε εννέα συγκεκριμένες προτάσεις. Περιμένουμε να απαντήσει ο κ. Τσίπρας στις ερωτήσεις που του έθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ, που συμπυκνώθηκαν στη "λίστα Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ"».

Κριτική στην ομιλία του κ. Μητσοτάκη από κυβερνητικούς κύκλους»

«Για πρώτη φορά ακούστηκαν στην Βουλή ονόματα και διευθύνσεις για τη διαφθορά και την διαπλοκή.

Ο κύριος Μητσοτάκης, όπως αναμενόταν, δεν απάντησε σε καμιά ερώτηση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα:

Προσπέρασε τα ερωτήματα που του τέθηκαν για την Siemens, τα θαλασσοδάνεια του κόμματός του, το ΚΕΕΛΠΝΟ, τα δάνεια του Κήρυκα Χανίων, τις λίστες φοροφυγάδων που κρύφτηκαν σε συρτάρια, ως «θεωρίες συνομωσίας».

Οι πολίτες που παρακολουθούν την συζήτηση, κρίνουν» ανέφεραν οι κυβερνητικοί κύκλοι μετά το πέρας της ομιλίας του κ. Μητσοτάκη.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα