ΕΙΔΗΣΕΙΣ
11/10/2016 10:36 EEST | Updated 11/10/2016 10:43 EEST

Η χώρα της Ίου από ψηλά

Το μεγαλύτερο χωριό της Ίου είναι η Χώρα. Η πρωτεύουσα του νησιού. Πρόκειται για τυπική κυκλαδίτικη πρωτεύουσα, η οποία βρίσκεται αμφιθεατρικά κτισμένη στο λόφο πάνω από το λιμάνι. Παραδοσιακός οικισμός με κατάλευκα σπιτάκια, γαλάζια παραθυρόφυλλα και στενά καλντερίμια.

Μπορείτε να θαυμάσετε όλη την ομορφιά της το πρωί κάνοντας βόλτες στα σοκάκια αλλά και τις βραδινές ώρες παρόλο που θυμίζει ένα πάρτι καταφέρνει και διατηρεί τον παραδοσιακό της χαρακτήρα που απλώνεται μέσα από τα στενά και πλακόστρωτα σοκάκια.

Στη Χώρα επισκεφτείτε την Παναγιά τη Γρεμνιώτισσα, το θέατρο Οδυσσέας Ελύτης, ενετικά ερείπια μεσαιωνικού κάστρου, το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου, το ναό του Πυθίου Απόλλωνα, το εκκλησάκι της Αγίας Αικατερίνης, τους ανεμόμυλους, το εκκλησάκι των Αγίων Αναργύρων, την αγορά της αρχαίας πόλης κ.α.

Η τουριστική προέλευση στη Χώρα είναι μεγάλη κάθε τουριστική περίοδο μιας και εδώ σας εξασφαλίζεται μια ευχάριστη διαμονή στα διαθέσιμα καταλύματά της, αλλά και να περάσετε ξέφρενες βραδιές στα πολλά μπαράκια που θα βρείτε.

Το βίντεο είναι μια παραγωγή του Fab drone.