ΔΙΕΘΝΕΣ
11/10/2016 14:11 EEST | Updated 11/10/2016 14:14 EEST

Αυστραλία: Τουρίστρια έπεσε από μπαλκόνι και σκοτώθηκε προσπαθώντας να ξεφύγει από άνδρα που γνώρισε στο Tinder

GOLD COAST, AUSTRALIA - AUGUST 14:  General view of the Avalon apartment building in Surfers Paradise where a woman fell to her death from a balcony. Police are appealing for public assistant at Surfers Paradise Police Centre on August 14, 2014 in Gold Coast, Australia.  The woman has been identified as 26-year-old Warriena Tagpuno Wright from New Zealand.  (Photo by Chris Hyde/Getty Images)
Chris Hyde via Getty Images
GOLD COAST, AUSTRALIA - AUGUST 14: General view of the Avalon apartment building in Surfers Paradise where a woman fell to her death from a balcony. Police are appealing for public assistant at Surfers Paradise Police Centre on August 14, 2014 in Gold Coast, Australia. The woman has been identified as 26-year-old Warriena Tagpuno Wright from New Zealand. (Photo by Chris Hyde/Getty Images)

Μια Νεοζηλανδή τουρίστρια τρόμαξε τόσο από έναν Αυστραλό που είχε γνωρίσει μέσω Tinder, που έπεσε και σκοτώθηκε από ύψος 14 ορόφων, ενώ προσπαθούσε να σκαρφαλώσει για να απομακρυνθεί από το μπαλκόνι του, όπως ειπώθηκε στο δικαστήριο.

Ο Γκέιμπλ Τόστι, 30 ετών, δήλωσε αθώος στο Ανώτατο Δικαστήριο του Μπρισμπέιν για τον φόνο της 26χρονης Ουοριένα Ράιτ στη «Χρυσή Ακτή» (Gold Coast) τα ξημερώματα της 8ης Αυγούστου 2014.

Σύμφωνα με το Associated Press, αν βρεθεί ένοχος μπορεί να καταδικαστεί σε ισόβια.

Ο Τόστι και η Ράιτ συναντήθηκαν για πρώτη φορά στο τουριστικό θέρετρο Surfers Paradise το βράδυ που η 26χρονη έχασε τη ζωή της.

warriena wright

Ο εισαγγελέας Γκλεν Κας είπε στο δικαστήριο πως ο Τόστι δεν την έριξε στο κενό, αλλά την εκφόβισε και την απείλησε στο σημείο που η ίδια πίστεψε ότι ο μόνος τρόπος να διαφύγει ήταν να σκαρφαλώσει από το μπαλκόνι του.

Στο δικαστήριο έπαιξε ένα ηχητικό από το τηλέφωνο του Τόστι, στο οποίο ακουγόταν διαπληκτισμός μεταξύ τους, καθώς και η πτώση.

Ο Κας υποστήριξε πως ο Τόστι θύμωσε όταν η Ράιτ του πέταξε διακοσμητικές πέτρες και τον χτύπησε με ένα τηλεσκόπιο. Επίσης, όπως είπε, ο Τόστι την έπιασε από τον λαιμό και την ακινητοποίησε πριν την κλειδώσει έξω, στο μπαλκόνι του διαμερίσματός του.

«Είσαι τυχερή που δεν σε πέταξα από το μπαλκόνι μου, καταραμένη ψυχοπαθή σκύλα» ακούγεται ο ίδιος να λέει στο ηχητικό. «Αν προσπαθήσεις να κάνεις οτιδήποτε, θα σε αφήσω λιπόθυμη».

Όπως ειπώθηκε στο δικαστήριο, ένας γείτονας την άκουσε να παρακαλεί να την αφήσει να πάει σπίτι της, πριν την δει να πέφτει στο κενό, 15 δευτερόλεπτα μετά.

Ο συνήγορος υπεράσπισης, Σολ Χολτ, είπε πως η Ράιτ είχε γίνει επιθετική απέναντι στον Τόστι μετά από μια νύχτα με αλκοόλ και ερωτοτροπίες.

Το κείμενο δημοσιεύτηκε αρχικά την αγγλική έκδοση της Huffington Post