ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
11/10/2016 10:44 EEST | Updated 11/10/2016 13:34 EEST

Ορίστηκε το Εποπτικό Συμβούλιο του Υπερταμείου. Ποια είναι τα μέλη του. Πώς θα λειτουργεί

Rays of sunlight breaking through dramatic clouds over Athens, Greece
Alexandros Maragos via Getty Images
Rays of sunlight breaking through dramatic clouds over Athens, Greece

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ο διορισμός των μελών του πρώτου Εποπτικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας, του Υπερταμείου.

Ειδικότερα σύμφωνα με την απόφαση που υπογράφει ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος διορίζονται ως μέλη του Εποπτικού Συμβουλίου οι:

α) Γεώργιος Σταμπουλής του Γεωργίου

β) Γεώργιος- Σπύρος Ταβλάς του Διονυσίου

γ) Όλγα Χαρίτου του Παναγιώτη

δ) Jacques, Henri, Pierre, Catherine Le Pape του Emile

ε) David Vegara Figueras του Jose Maria Vegara Carrio με πενταετή θητεία

Ο πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου,  θα είναι ο κ. Le Pape, ο οποίος αναμένεται να εκλεγεί στην πρώτη συνεδρίαση του Εποπτικού Συμβουλίου.

fek

Σχετικά με τα βιογραφικά των πέντε μελών του Εποπτικού Συμβουλίου.

Ο κ. Γιώργος Ταβλάς, το πρόσωπο το οποίο θεωρείται ως η επιλογή του ΔΝΤ,  είναι στέλεχος της Τράπεζας της Ελλάδος και καθηγητής του πανεπιστημίου του Λέστερ.

Γεννήθηκε στις ΗΠΑ όπου και ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες και ακαδημαϊκές σπουδές του με Διδακτορικό από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης.

Πριν ενταχθεί στο επιτελείο της Τραπέζης της Ελλάδος (2001), διετέλεσε επικεφαλής της Διεύθυνσης Γενικών Πόρων και Πολιτικής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, αρμόδιας για τις οικονομικές συναλλαγές του ΔΝΤ με τις χώρες-μέλη. Εχει επίσης συνεργαστεί, με την ιδιότητα του συμβούλου, με την Παγκόσμια Τράπεζα και τον ΟΟΣΑ. Οι τομείς αρμοδιότητάς του περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

Εκπροσώπησε την ΤτΕ ως αναπληρωτής του διοικητή στο Δ.Σ. της ΕΚΤ και αντίστοιχα στην Επιτροπή Χρηματο-οικονομικών Δραστηριοτήτων της ΕΚΤ. Από το 2009-2011 διετέλεσε συντονιστής-διευθυντής της ΤτΕ, με την εποπτεία των ακόλουθων Διευθύνσεων: Οικονομικής Ανάλυσης & Μελετών, Στατιστικής και Χρηματοοικονομικών Δραστηριοτήτων της ΤτΕ.

Από τον Ιούνιο του 2013 έως σήμερα είναι μέλος του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής και μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΤτΕ. Κατά τη διάρκεια της περιόδου από το 2010 μέχρι το 2014, συντόνισε τις συζητήσεις της TτE με τους επίσημους πιστωτές της.

Ο κ. Γιώργος Σταμπουλής είναι Διπλωματούχος Μηχανικός Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης. Είναι κάτοχος Μάστερ Επιστημών (M.Sc.) στη Διοίκηση Τεχνολογίας και Διδακτορικού Φιλοσοφίας (D.Phil.) στην Επιστημονική και Τεχνολογική Πολιτική από την Ερευνητική Μονάδα Επιστημονικής Πολιτικής (SPRU) του Πανεπιστημίου του Sussex (H.B.).

Πριν την ένταξή του στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας δίδαξε για αρκετά έτη προπτυχιακά και μεταπτυχιακά μαθήματα σε διάφορα Τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, καθώς και σε άλλα ΑΕΙ και σε μεταπτυχιακά προγράμματα ΑΤΕΙ. Διδάσκει στο Οικονομικό Τμήμα Οικονομική της Τεχνολογίας καθώς και Οργάνωση Επιχειρησιακών Λειτουργιών στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του Τμήματος. Επίσης διδάσκει το Μεταπτυχιακό Μάθημα Innovation and Regional Development σε Πρόγραμμα ΜΔΕ του Τ.Μ.Χ.Π.Π.Α.

Συνέβαλλε στη διαμόρφωση της νέας Δομής Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας (http://www.dasta.uth.gr/) και του Διατμηματικού Προγράμματος Σπουδών Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Η κ. Ολγα Χαρίτου, σύζυγος του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χριστόφορου Παπαδόπουλου και επί χρόνια στέλεχος του τραπεζικού κλάδου με ειδικότητα στα χρηματοοικονομικά αντιπροσωπεύει την επιλογή του Μεγάρου Μαξίμου. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δανειστές έφεραν αντιρρήσεις τις οποίες εξέφρασαν κατά τη διάρκεια του Eurogroup της 10ης Οκτωβρίου.

Η κ. Χαρίτου σπούδασε στο Μαθηματικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών. Μεταπτυχιακός τίτλος (MSc) σε Computing Mathematics and Statistics με υποτροφία στο Πανεπιστήμιο Wales της Μ. Βρετανίας και από το 2010 είναι ιδιοκτήτης της εταιρείας ΟΜΙΚΡΟΝ Συμβουλευτική.

Ο Γάλλος τεχνοκράτης Jacques Le Pape είναι πρώην συνεργάτης της Κριστίν Λαγκάρντ στο γαλλικό Υπουργείο Οικονομικών.

Συγκεκριμένα συνεργάστηκε για τέσσερα χρόνια με την Λαγκάρντ όταν αυτή ήταν υπουργός Οικονομικών. Το 2011 ανέλαβε την θέση του γ.γ. στο Γραφείο Ελέγχων του γαλλικού υπουργείου Οικονομικών. Η πιο πρόσφατη θέση του Le Pape ήταν αυτή του εκτελεστικού αντιπροέδρου της Air France-KLM, από τον Αύγουστο του 2013 μέχρι τον περασμένο Ιούλιο.

Ο κ. David Vegara Figueras είναι πρώην στέλεχος του ESM, έχει περάσει από το ΔΝΤ, ενώ έχει διατελέσει και υφυπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση Θαπατέρο.

Σημειώνεται ότι η ίδρυση του Υπερταμείου και η λειτουργία του μέχρι το τέλος του έτους, είναι μέρος των συστάσεων του Eurogroup προς τη χώρα μας.

Ο νέος φορέας

Στόχος του νέου φορέα, όπως έχει δημοσιεύσει το Έθνος είναι η συγκέντρωση της περιουσίας του Δημοσίου κάτω από μία «στέγη» και η διαχείρισή της ως σύνολο με σκοπό την καλύτερη αξιοποίησή της.

Στον νέο θεσμό, που θα έχει τα χαρακτηριστικά εταιρείας συμμετοχών, περιέρχονται το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας(ΤΧΣ), το ΤΑΙΠΕΔ, η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ), ενώ συστήνεται θυγατρική ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία Εταιρεία Δημοσίων Συμμετοχών (ΕΔΗΣ) με σκοπό τη διαχείριση του χαρτοφυλακίου του Δημοσίου σε δημόσιες επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις η εταιρεία θα διαχειρίζεται και θα αξιοποιεί τα περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου προκειμένου να συνεισφέρει πόρους για την υλοποίηση της επενδυτικής πολιτικής της χώρας και για την πραγματοποίηση επενδύσεων που συμβάλλουν στην ενίσχυση της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και να συμβάλει στην απομείωση του χρέους.

Θα έχει αρχικό μετοχικό κεφάλαιο 40 εκατομμύρια ευρώ που θα καταβληθεί στο σύνολό του από το ελληνικό Δημόσιο, που θα είναι και ο μοναδικός μέτοχος.

Στο νέο ταμείο μεταφέρονται τα περιουσιακά στοιχεία που ανήκουν στο χαρτοφυλάκιο του ΤΑΙΠΕΔ, όλα τα κινητά και ακίνητα περιουσιακά στοιχεία που διαχειρίζεται η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ), τα μετοχικά κεφάλαια των τραπεζών που βρίσκονται στην κυριότητα του Δημοσίου, μέσω του ΤΧΣ, καθώς και το χαρτοφυλάκιο σε δημόσιες επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας.

Για 99 χρόνια

Επίσης σύμφωνα με το Έθνος, η διάρκεια ζωής του νέου Ταμείου θα είναι τα 99 χρόνια. Τα 99 χρόνια είναι συνήθης πρακτική για μεγάλους οργανισμούς με μακροπρόθεσμους στόχους. Ο λόγος για τον οποίο η διάρκεια της εταιρείας είναι μεγαλύτερη από τη διάρκεια του δανείου είναι γιατί ο στόχος της, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, είναι ευρύτερος από τις ιδιωτικοποιήσεις, όπως γινόταν στην περίπτωση του ΤΑΙΠΕΔ. Στόχος της εταιρείας είναι η διαχείριση και η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας με μακροπρόθεσμη προοπτική, στο πλαίσιο ενιαίας στρατηγικής, με στόχο την ανάπτυξη.

Σκοπός της ΕΔΗΣ είναι να κατέχει τις συμμετοχές του κράτους σε δημόσιες επιχειρήσεις, να αυξάνει την αξία τους, να τις διαχειρίζεται επαγγελματικά και να τις αξιοποιεί σύμφωνα με τις βέλτιστες πρακτικές του ΟΟΣΑ όσον αφορά την εταιρική διακυβέρνηση. Αναφορικά με τις υπόλοιπες δημόσιες επιχειρήσεις που θα μεταβιβαστούν στην εταιρεία, θα πρέπει να προηγηθεί έγκριση από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ).

Τα έσοδα

Σε αντίθεση με το ΤΑΙΠΕΔ, τα έσοδα του οποίου αποδίδονταν μόνο για την αποπληρωμή του χρέους, τα έσοδα που θα προκύψουν από τη λειτουργία της νέας εταιρείας θα καταβάλλονται κατά 50% ως μέρισμα στο ελληνικό Δημόσιο και θα χρησιμοποιείται για την εξυπηρέτηση των διεθνών υποχρεώσεων της χώρας και το υπόλοιπο 50% θα χρησιμοποιείται για την ανάπτυξη και τις επενδύσεις της εταιρείας. Η επιλογή των επενδύσεων θα γίνεται προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος.

Τα πλήρη βιογραφικά:

Γεώργιος Σ. Ταβλάς

Ο Γεώργιος Σ. Ταβλάς, γεννήθηκε στις Η.Π.Α όπου και ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες και ακαδημαϊκές σπουδές του (BS, MA, PhD).

Διαθέτει πάνω από 35 χρόνια εμπειρίας στην διαχείριση και παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε χρηματοπιστωτικά και οικονομικά θέματα, τόσο στην Ευρώπη όσο και στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Διαθέτει εκτεταμένη εμπειρία σε ένα ευρύ φάσμα λειτουργιών διαχείρισης μέσα σε πολυμερείς οργανισμούς καθώς και σε οντότητες χάραξης χρηματοπιστωτικών πολιτικών εντός του Ευρωσυστήματος, στην Ελλάδα, στο ΔΝΤ, στον ΟΟΣΑ και στην Παγκόσμια Τράπεζα. Κατά το διάστημα αυτό, έχει συσσωρεύσει πλούτο τεχνογνωσίας στο σχηματισμό και τη λειτουργία σύνθετων, πολυμερών οργανισμών.

Πριν ενταχθεί στο επιτελείο της Τράπεζας της Ελλάδας, ο Γεώργιος Σ. Ταβλάς διετέλεσε επικεφαλής της Διεύθυνσης Γενικών Πόρων και πολιτικής Ειδικών Tραβηχτικών Δικαιωμάτων (SDR) του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, αρμόδιας για τις οικονομικές συναλλαγές του ΔΝΤ με τις χώρες-μέλη. Έχει επίσης συνεργαστεί, με την ιδιότητα του συμβούλου, με την Παγκόσμια Τράπεζα και τον ΟΟΣΑ.

Το 2001 ξεκίνησε την συνεργασία του με την ΤτΕ. Από τότε έως σήμερα οι τομείς αρμοδιότητάς του περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

  • 2002-2008 την εκπροσώπηση της ΤτΕ ως συνεργάτης του Διοικητή της ΤτΕ στο Δ.Σ. της ΕΚΤ.
  • 2008 έως σήμερα, την εκπροσώπηση της ΤτΕ υπό την ιδιότητα του Αναπληρωτή του Διοικητή στο Δ.Σ. της ΕΚΤ και αντίστοιχα της ΤτΕ στην Επιτροπή Χρηματο-οικονομικών Δραστηριοτήτων της ΕΚΤ.
  • Από το 2009-2011 διετέλεσε Συντονιστής- Διευθυντής της ΤτΕ, με την εποπτεία των ακόλουθων Διευθύνσεων: Οικονομικής Ανάλυσης & Μελετών, Στατιστικής και Χρηματοοικονομικών Δραστηριοτήτων της ΤτΕ.
  • Από τον Ιούνιο του 2013 έως σήμερα είναι μέλος του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής και μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΤτΕ.

Γεώργιος Σταμπουλής

Διπλωματούχος Μηχανικός Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης. Είναι κάτοχος Μάστερ Επιστημών (M.Sc.) στη Διοίκηση Τεχνολογίας και Διδακτορικού Φιλοσοφίας (D.Phil.) στην Επιστημονική και Τεχνολογική Πολιτική από την Ερευνητική Μονάδα Επιστημονικής Πολιτικής (SPRU) του Πανεπιστημίου του Sussex (ως υπότροφος του Ερευνητικού Συμβουλίου Επιστήμης και Μηχανικών– SER, του Ηνωμένου Βασιλείου).

Πριν την ένταξή του στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας δίδαξε για αρκετά έτη προπτυχιακά και μεταπτυχιακά μαθήματα σε διάφορα Τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, καθώς και σε άλλα ΑΕΙ και σε μεταπτυχιακά προγράμματα ΑΤΕΙ.

Διδάσκει στο Οικονομικό Τμήμα Οικονομική της Τεχνολογίας καθώς και Οργάνωση Επιχειρησιακών Λειτουργιών στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του Τμήματος. Επίσης διδάσκει το Μεταπτυχιακό Μάθημα Innovation and Regional Development σε Πρόγραμμα ΜΔΕ του Τ.Μ.Χ.Π.Π.Α. Συνέβαλε στη διαμόρφωση της νέας Δομής Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας και του Διατμηματικού Προγράμματος Σπουδών Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (http://www.moke.uth.gr/) , όπου διδάσκει τα σχετικά μαθήματα  Εισαγωγή στην Επιχειρηματικότητα, και Ανάπτυξη Επιχειρηματικών Σχεδίων.

Είναι μέλος του ΤΕΕ, της Εταιρίας Συστημικής Δυναμικής (System Dynamics Society) και του Ελληνικού τμήματός της καθώς και του European Association of Evolutionary Political Economy.

Έχει εργασθεί σε πλήθος ερευνητικών προγραμμάτων καθώς για το σχεδιασμό δράσεων και πολιτικών σχετικά με την ανάπτυξη, την πολιτική για την καινοτομία, την επιχειρηματικότητα κ.λπ. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα αφορούν – μεταξύ άλλων - στην οικονομικά της τεχνολογικής και θεσμικής εξέλιξης, την οικονομικής της διοίκησης επιχειρήσεων, τη στρατηγική των επιχειρήσεων, τους συνεταιρισμούς εργαζομένων, τη διαχείριση, στρατηγική και πολιτική για την τεχνολογία, τη γνώση, την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα, την οικονομική της ενέργειας και της μετάβασης σε βιώσιμα κοινωνικο-τεχνολογικά συστήματα, τις κριτικές θεωρίες της διοίκησης, τον κριτικό ρεαλισμό και τη συστημική.

Πέρα από την διδακτική εμπειρία που καταγράφεται στο βιογραφικό του, εργάστηκε στο παρελθόν ως εξωτερικός συνεργάτης στο Εργαστήριο Βιομηχανικής και Ενεργειακής Οικονομίας του ΕΜΠ και ως ερευνητής στο Οικονομικό Τμήμα του Παν/μίου Αθηνών.

Είναι μέλος από το 2016 του Δ.Σ. των ΕΛΠΕ Α.Ε., μέλος της Εθνικής Επιτροπής Εκπαίδευσης, Έρευνας και Ανάπτυξης και αναπληρωματικό μέλος στο Δ.Σ. της Εταιρείας Αξιοποίησης και Διαχείρισης Περιουσίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Ζακ Λε Παπ

O Ζακ Λε Παπ είναι γενικός επιθεωρητής στο γαλλικό Υπουργείο Οικονομικών, στο γραφείο των διατμηματικών επιθεωρήσεων. Από το 2013 έως το 2016, ο κ. Λε Παπ ήταν εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Air France – KLM με ευθύνη του το χαρτοφυλάκιο της εταιρικής στρατηγικής, τις νομικές υποθέσεις και τον στόλο της κοινοπραξίας. Το χρονικό διάστημα που υπήρξε μέλος του ΔΣ της Air France – KLM, διατελούσε και το ρόλο του γραμματέα του συμβουλίου. Από το 2007 μέχρι το 2011 υπήρξε ο Αναπληρωτής Διευθυντής του γραφείου της Christine Lagarde στο γαλλικό Υυπουργείο Οικονομικών. Μεταξύ των ετών 2003-2007 κατείχε θέσεις συμβούλου στα γαλλικά υπουργεία δικαιοσύνης και μεταφορών αναφερόμενος στον κ. Dominique Perben, και στο υπουργείο οικονομικών αναφερόμενος στον κ. Thierry Breton.

Από το 2000 έως το 2002, διετέλεσε διευθυντής του Γραφείου των Πολυμερών Αναπτυξιακών Πρωτοβουλιών στο Υπουργείο Οικονομικών στο Παρίσι. Προηγουμένως κατείχε τη θέση του αναπληρωτή Γενικού Εισηγητή στο γαλλικό Συμβούλιο Ανταγωνισμού, ενώ κατόπιν κατείχε διάφορες θέσεις στο Υπουργείο Οικονομικών και στην Επιτροπή Εποπτείας Ασφαλίσεων Ο Ζακ Λε Παπ, είναι 50 ετών και πτυχιούχος του τμήματος φυσικών επιστημών από την Ecole Normale Supérieure (1990) Είναι επίσης μέλος του Γαλλικού Ινστιτούτου Αναλογιστών και κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα από την Σχολή Οικονομικών του Παρισιού – Paris School of Economics.

Ντέιβιντ Βεγκάρα

Γεννήθηκε στην Ισπανία το 1966. Είναι Λέκτορας στο ESADE Business School από τις αρχές του 2015 και μέλος του ΔΣ της Banco Sabadell. Διετέλεσε Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος Τραπεζικών στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) μέχρι τις αρχές του 2015, Αναπληρωτής Διευθυντής του Τμήματος Δυτικού Ημισφαιρίου και Επικεφαλής της Αποστολής της Βραζιλίας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (2010-2012). Προηγουμένως (2004-2009) διετέλεσε υφυπουργός Οικονομικών Υποθέσεων στο ισπανικό Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών και πρόεδρος της Επιτροπής Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της ΕΕ (2005-2009). Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας Υγείας στην καταλανική περιφερειακή κυβέρνηση (2004) και Αναπληρωτής Διευθυντής, Διευθυντής και Πρόεδρος του InterMoney, Inc. (1996-2003). Έχει διδάξει στα πανεπιστήμια Pompeu Fabra και Complutense de Madrid.

Όλγα Π. Χαρίτου

Σπούδασε στο Μαθηματικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο (MSc) σε Computing Mathematics & Statistics ((Full Marks and Scholarship award), από το University College Cardiff / University of Wales/U.K.

Διευθυντικό στέλεχος C-Level, με 37 χρόνια εμπειρίας στην Πληροφορική και τον Χρηματοοικονομικό Τομέα. Στέλεχος ιδιαίτερα προσηλωμένο στην επίτευξη των εταιρικών στόχων, με αποδεδειγμένη επιτυχία στην υλοποίηση και ολοκλήρωση μεγάλων έργων στη διαχείριση επενδύσεων, καθώς και την εταιρική και λιανική τραπεζική. Διαθέτει βαθιά κατανόηση των εργασιών του τραπεζικού τομέα, των υπηρεσιών και των προϊόντων του. Έχει στο ενεργητικό της είκοσι και πλέον χρόνια εμπειρίας στο σχεδιασμό και την εφαρμογή της πληροφορικής επιστήμης σε σύνθετα χρηματοοικονομικά προϊόντα και υπηρεσίες. Εξαιρετική διαχείριση σχέσεων εσωτερικών και εξωτερικών πελατών.

Διαθέτει ειδίκευση και εμπειρία σε: Στρατηγικό Σχεδιασμό και Διαχείριση/ Διαχείριση Κερδών και Ζημιών (P&L) του Οργανισμού/Διαχείριση Μεγάλων Έργων/ Μεθοδολογία Βέλτιστων Λύσεων/ Ανάπτυξη Διαδικασιών και Εταιρικών Πολιτικών / Σχεδιασμό - Διαχείριση Πόρων και Έλεγχο Κόστους/ Διαχείριση Προμηθευτών/ Διαχείριση Εταιρικών Σχέσεων

Από το 2010 έως σήμερα είναι ιδιοκτήτρια και διαχειρίζεται την Εταιρία ΟΜΙΚΡΟΝ Συμβουλευτική. Πρόκειται για εταιρία παροχής Συμβουλευτικών Υπηρεσιών, σε θέματα Στρατηγικής, Σχεδιασμού και Υλοποίησης Επιχειρησιακών Λύσεων και Διαδικασιών καθώς και Διαχείρισης σχετικών Έργων, σε ελληνικές και ξένες εταιρίες, οι οποίες παρέχουν τα ανωτέρω σε Χρηματοπιστωτικά Ιδρύματα και Οργανισμούς, Ασφαλιστικά Ταμεία, Ταμεία Εναλλακτικών Επενδύσεων, Ταμεία Διαχείρισης Δημόσιου Πλούτου (Sovereign), Asset Managers, Private and Wealth Managers, Investment Managers, Risk Managers, Compliance Officers, Family & Multi-family Offices, Prime Brokers, κλπ. Οι εταιρίες αυτές δραστηριοποιούνται στην Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική˙ ενδεικτικοί πελάτες τους: APS Bank (Μάλτα), Commercial Bank of Africa (Κένυα), Nabo Capital (Κένυα), Norwegian Public Service Pension Fund (Νορβηγία), Ευρωπαϊκή Πίστη (Ελλάδα), ΕΔΕΚΤ (Ελλάδα), MMG (Ελβετία), Oyens Investment Bank (Ολλανδία), Allianz Popular (Ισπανία), κ.ά.

Από το 1981 έως το 2009 διετέλεσε τραπεζικό στέλεχος καριέρας με 29 χρόνια εργασίας στην Alpha Bank Group στον τομέα Πληροφορικής και Οργάνωσης από τις θέσεις της Αναλύτριας, Προϊσταμένης, Υποδιευθύντριας και τα τελευταία 8 χρόνια Διευθύντριας Διοίκησης.

Συμμετείχε ή διηύθυνε όλα τα μεγάλα έργα Πληροφορικής της Τραπέζης στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενδεικτικά: Μετάπτωση Ευρώ, Διαχείριση Έργων Treasury, Διαχείριση Κεφαλαίων, Ναυτιλιακά Δάνεια, Λιανική, Εταιρική και Επενδυτική Τραπεζική, Διαχείριση Κινδύνων (Αγορών, Ρευστότητας, Λειτουργίας, κλπ), Ξέπλυμα χρήματος (AML), Πελατοκεντρικό, Management Information Systems (MIS), Κόστος Κεφαλαίων, Εσωτερικό Κόστος, Προϋπολογισμός, Private and Wealth Management, Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα, Απομειώσεις, Τιτλοποιήσεις και πολλά άλλα.