ΕΙΔΗΣΕΙΣ
12/10/2016 16:57 EEST | Updated 12/10/2016 18:26 EEST

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες

Eurokinissi

Ολοκληρώθηκε μετά από περίπου πέντε ώρες η διάσκεψη της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για το Νόμο Παππά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έλειψαν οι υψηλοί τόνοι από τη συζήτηση μεταξύ των ανώτατων δικαστών. Η διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών, θα συνεχιστεί την Παρασκευή.

Δεκατρείς ημέρες έχουν περάσει από τη ματαίωση της πρώτης διάσκεψης της Ολομέλειας του ΣτΕ κεκλεισμένων των θυρών, με τον πρόεδρο του ανωτάτου δικαστηρίου Νίκου Σακελλαρίου να αιτιολογεί την εν λόγω απόφαση εξαιτίας του κλίματος που είχε δημιουργηθεί από δημόσιες τοποθετήσεις.

Η διαδικασία

Σήμερα οι σύμβουλοι της Επικρατείας συνεδρίασαν εκ νέου σε διευρυμένη Ολομέλεια, προκειμένου αρχικά να τεθεί προς κρίση το εάν οι προσφυγές είναι παραδεκτές στο στάδιο που κατατέθηκαν ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας και στη συνέχεια, εφόσον κριθεί το παραδεκτό, το δικαστήριο θα προχωρήσει στην ουσία της υπόθεσης.

Συγκεκριμένα, η διαδικασία είναι η εξής: αρχικά οι σύμβουλοι της Επικρατείας θα συζητήσουν επί του παραδεκτού. Θα τους δοθούν στους αντιπροέδρους του ΣτΕ οι προεισηγήσεις, στις οποίες αναφέρονται όλα τα νομικά ζητήματα και τα πραγματικά περιστατικά της υπόθεσης. Στη συνέχεια, ο εισηγητής, κ. Παπαγεωργίου, θα υποστηρίξει τη θέση του λαμβάνοντας υπόψη τις επίμαχες προεισηγήσεις χωρίς βέβαια αυτές να είναι δεσμευτικές.

Αφού ο εισηγητής θέσει την άποψή του σχετικά με το αν οι προσφυγές των τηλεοπτικών σταθμών και της Ένωσης Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας ειναι σύννομες, ακολουθεί ψηφοφορία. Εφόσον κριθούν παραδεκτές, τότε οι ανώτατοι δικαστές θα μπουν στην ουσία της υπόθεσης, αν δηλαδή ο Νόμος Παππάς είναι συνταγματικός ή όχι.

Νέα διάσκεψη την Παρασκευή

Η επόμενη διάσκεψη, έχει ορισθεί από τον πρόεδρο του ΣτΕ Νίκο Σακελλαρίου, για την ερχόμενη Παρασκευή.

Οι Ανώτατοι Δικαστές κεκλεισμένων των θυρών θα εξετάσουν την συνταγματικότητα ή μη της δημοπράτησης των τηλεοπτικών αδειών. Υπενθυμίζεται ότι η συζήτηση των κύριων προσφυγών είχε διεξαχθεί στις 4 Ιουλίου στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Οι τηλεοπτικοί σταθμοί πανελλαδικής εμβέλειας και η ένωση ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας έθεσαν ζητήματα αντισυνταγματικότητας, αναφορικά με την παράκαμψη του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, τον περιορισμό των αδειών στις τέσσερις και την τιμή εκκίνησης για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό που είχε οριστεί στα 3 εκατομμύρια ευρώ.

Πηγή: News247.gr