ΚΟΙΝΩΝΙΑ
13/10/2016 03:39 EEST | Updated 13/10/2016 03:41 EEST

Μαφία ναρκωτικών και Εξάρχεια: Ο «παππούς» και ο «Γιορίκας» που «έσπρωχναν» ουσίες

Το δικό τους γλωσσάρι χρησιμοποιούσαν τα μέλη του κυκλώματος ναρκωτικών που δρούσαν στα Εξάρχεια και σε άλλες περιοχές του κέντρου των Αθηνών.

Πρόκειται για την εγκληματική οργάνωση που εξαρθρώθηκε σε αστυνομικές επιχειρήσεις των τελευταίων ημερών και συνδέεται, σύμφωνα με τους αξιωματικούς της Ασφάλειας, με το κύκλωμα που είχε «ξηλωθεί» τον περασμένο Ιούλιο στα Εξάρχεια.

Τα μέλη του κυκλώματος έπαιρναν όλα τα μέτρα αυτοπροστασίας για να δυσκολεύουν το έργο της Αστυνομίας. Ένας 56χρονος Αλβανός ήταν γνωστός ως «παππούς», ένας Έλληνας ποντιακής καταγωγής ως «Γιορίκας», ενώ ένας τρίτος ως «Αγιάζ».

Σε έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. στις 13 Σεπτεμβρίου, στις 7 και 10 Οκτωβρίου 2016 συνελήφθησαν τέσσερα άτομα και ταυτοποιήθηκαν ακόμα εννέα. Ανάμεσά τους 39χρονος Αλβανός, ο οποίος, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, ήταν στενός συνεργάτης του Αλβανού «βαρόνου ναρκωτικών» των Εξαρχείων που είχε συλληφθεί τον περασμένο Ιούλιο σε επιχείρηση για το ξήλωμα της μαφίας ναρκωτικών στην περιοχή.

narkotika

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας και της Δίωξης Ναρκωτικών μιλώντας για τις νέες συλλήψεις και την κατάσχεση 227 κιλών κάνναβης κάνουν λόγο για μία αστυνομική επιχείρηση που είναι συνέχεια εκείνης που είχε γίνει το καλοκαίρι και στοχεύει στο οριστικό ξήλωμα των ναρκέμπορων από τα Εξάρχεια.

Στην περιοχή, πάντως, μαίνεται ο «πόλεμος» αντιεξουσιαστών και εμπόρων ναρκωτικών, με τελευταίο κρούσμα την καταγγελία σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου ότι ένας διακινητής είχε πυροβολήσει στον αέρα μετά από διαπληκτισμό του με αναρχικούς στην πλατεία Εξαρχείων.

Ανώτατοι αξιωματικοί της Αστυνομίας, πάντως, επιμένουν ότι μετά τις συλλήψεις η μαφία έχει «ξεδοντιαστεί»: «Παρατηρούμε αλλαγή στο modus operandi (τρόπο δράσης) των εμπόρων. Έχουν αρχίσει να διακινούν μικρότερες ποσότητες σε περισσότερα δρομολόγια. Στα Εξάρχεια προς το παρόν δεν εμφανίζονται. Αυτό που φοβόμαστε είναι η δημιουργία "κλώνων", δηλαδή ομάδων που θα προσπαθήσουν να ενεργοποιηθούν ξανά αναπτύσσοντας νέα κυκλώματα στη θέση των παλιών».

Στις τελευταίες επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ. οι άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών εντόπισαν, στις 7 Οκτωβρίου 2016, δύο από τους τέσσερις συλληφθέντες, έναν Έλληνα και έναν Αλβανό, οι οποίοι οδηγούσαν δύο διαφορετικά ταξί σε Αμπελοκήπους και Μεταμόρφωση. Στα οχήματά τους βρέθηκαν 42 κιλά κάνναβης.

Τρεις ημέρες αργότερα, στις 10 Οκτωβρίου 2016, στα διόδια της γέφυρας Ρίου –Αντιρρίου, εντοπίστηκε άλλο μέλος του κυκλώματος, το οποίο είχε στο αυτοκίνητό του 36 κιλά κάνναβης, ενώ στις 13 Σεπτεμβρίου συνεργός τους είχε συλληφθεί στα διόδια της Ελευσίνας με 118 κιλά κάνναβης. Ακολούθησαν έρευνες στις οικίες των δραστών, όπου βρέθηκαν και άλλες ποσότητες. Σημαντικό κομμάτι των κατασχεθέντων θα κατέληγε στα Εξάρχεια, όπου άγνωστος άνδρας, ο οποίος παραμένει άφαντος, θα αναλάμβανε τη διακίνησή τους. Τα άτομα που συνελήφθησαν για την υπόθεση οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα με κακουργηματικές κατηγορίες.

Sponsored Post