Στη Βουλή φέρνει η ΝΔ Πούτιν και Ολάντ. Επιμένει στις εκλογές ο Μητσοτάκης

Στη Βουλή φέρνει η ΝΔ Πούτιν και Ολάντ. Επιμένει στις εκλογές ο Μητσοτάκης
Leader of the Opposition, Kyriakos Mitsotakis, Nea Dimokratia during parliamentary dispute at level of Party leaders on the topic of corruption in Athens on October 10, 2016. (Photo by Wassilios Aswestopoulos/NurPhoto via Getty Images)
Leader of the Opposition, Kyriakos Mitsotakis, Nea Dimokratia during parliamentary dispute at level of Party leaders on the topic of corruption in Athens on October 10, 2016. (Photo by Wassilios Aswestopoulos/NurPhoto via Getty Images)
NurPhoto via Getty Images

Στη Βουλή ετοιμάζονται να φέρουν «γαλάζια» στελέχη τη διπλή αποκάλυψη για όσα συνέβησαν το πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους χειρισμούς συγκεκριμένων προσώπων στην οικονομία.

Ήδη από τη ΝΔ στοχεύουν προσωπικά στο πρόσωπο του Πρωθυπουργό τον οποίο θεωρούν ως τον μοναδικό υπεύθυνο τόσο για τις επιλογές συγκεκριμένων προσώπων όσο και για τις «μοιραίες» όπως χαρακτηρίζουν επιλογές του που οδήγησαν στα capital controls και στο 3ο Μνημόνιο.

Τόσο με τις αναμενόμενες ερωτήσεις τους που αναμένεται να καταθέσουν στη Βουλή όσο και με τις δημόσιες εμφανίσεις τους, τα στελέχη της ΝΔ φέρνουν στην αιχμή της αντιπολιτευτικής τους στρατηγικής τόσο την αποκάλυψη των Wikileaks για την παρέμβαση του πρώην Αμερικάνου Πρόεδρου Μπιλ Κλίντον στον έλληνα Πρωθυπουργό για να υπογράψει το νέο μνημόνιο, όσο κυρίως, τα όσα αναφέρει στο βιβλίο του ο γάλλος πρόεδρος Ολάντ και τον διάλογο που είχε με τον Βλάντιμιρ Πούτιν και το "αίτημα" της κυβέρνησης να τυπωθούν στη Μοσχα ...δραχμές.

Από την οδό Πειραιώς ήδη σχολίαζαν με νόημα το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας απέφυγε επιμελώς να κάνει την παραμικρή αναφορά στα δυο αυτά γεγονότα κατά την εναρκτήρια ομιλία του στο 2ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, παρά μόνο να επιρρίψει ευθύνες στον "κακό" Σόιμπλε για τα περί Grexit.

"Δεν θα αφήσουμε αυτές οι αποκαλύψεις να μείνουν στη σκιά ή να μπουν κάτω από το χαλί" έλεγε χαρακτηριστικά συνεργάτης του Πρόεδρου της ΝΔ, στοχεύοντας ταυτόχρονα απευθείας στον Αλέξη Τσίπρα ότι "δεν μπορεί να κρύβεται πίσω άπω τις επιλογές του, όπως ήταν ο Γιάνης Βαρουφακης".

Μέσα σε αυτό το κλίμα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιμένει στο αίτημα για εκλογές εδώ και τώρα ως τη μόνη αξιόπιστη πολιτική επιλογή εξόδου από την κρίση, ενώ με ανακοίνωση του το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με τις αποκαλύψεις στο βιβλίο του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας κ. Φρανσουά Ολάντ, σημείωνε:

"Αποδεικνύεται, άλλη μια φορά, ότι ο κ. Τσίπρας αντιμετώπιζε πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη.

Ερήμην των πολιτών και σε αντίθεση με την εντολή που είχε λάβει από τον ελληνικό λαό.

Όλοι συνειδητοποιούν ότι με τον κ. Τσίπρα δεν μπορεί να υπάρχει καμία ασφάλεια για την πορεία που ακολουθεί η χώρα.

Κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος ότι στον κατήφορο που οδηγεί τη χώρα με την πολιτική του δεν θα ξανασκεφτεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο".

Την ίδια στιγμή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στο Χάρβαρντ με θέμα "Το Μέλλον της Δημοκρατίας" αναφερόταν στον λαϊκισμό και την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, σημειώνοντας ότι εκλέχθηκε στηριζόμενος σε ένα μεγάλο ψέμα και εξέφρασε την πεποίθηση του οτι "ο λαϊκισμός θα νικηθεί διότι δεν μπορεί να φέρει αποτελέσματα. Εμείς δεν θα υποσχεθούμε περισσότερα από όσα μπορούμε να δώσουμε. Η Ελλάδα θα ορθοποδήσει. Το πιστεύω ειλικρινά" τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Δημοφιλή