ΕΙΔΗΣΕΙΣ
16/10/2016 15:06 EEST | Updated 16/10/2016 15:07 EEST

Νίκος Φίλης: Δεν είναι δυνατόν να θέλει να προτείνει υπουργούς η Εκκλησία

Eurokinissi

Επιμένει ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκος Φίλης στην κόντρα με την εκκλησία.

Ειδικότερα ο κ. Φίλης μιλώντας στο Star, στο περιθώριο του 2ου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, διέψευσε ότι υπάρχει προσωπική ατζέντα όσον αφορά την Παιδεία ή την Εκκλησία και τόνισε πως η κυβερνητική γραμμή στο θέμα είναι μία και ενιαία:

«Μπορεί πχ. ο Φίλης ή ο κάθε Φίλης να έχει την προσωπική του άποψη. Πρέπει όμως να την καταπνίξουμε, τονίζω τη λέξη, και να είμαστε σε κοινή γραμμή, μια γροθιά. Γιατί είναι δυνατοί οι απέναντι και αν δεν είμαστε μια γροθιά...».

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι το πρόγραμμα της κυβέρνησης είναι συγκεκριμένο και θα εφαρμοστεί ανεξάρτητα του ποιος είναι στο υπουργείο.

Ωστόσο, όπως μεταδίδει το Star.gr, άφησε αιχμές και έριξε νέο λάδι στη φωτιά με την Εκκλησία λέγοντας πως «δεν είναι δυνατόν να θέλει να προτείνει υπουργούς η Εκκλησία».

Ο ίδιος, επέμεινε στο θέμα που έθεσε από την ομιλία του για τον διαχωρισμό του χαρτοφυλακίου της Παιδείας και των Θρησκευμάτων, λέγοντας πως «μπορεί να γίνει απλά με έναν νόμο». Όσον αφορά στο αν κάτι τέτοιο προμηνύει πρόθεση της κυβέρνησης να θέσει το ζήτημα των σχέσεων Κράτους-Εκκλησίας στη συνταγματική αναθεώρηση, είπε: «Προφανώς, αυτό είναι κάτι στο οποίο έχει αναφερθεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός».

Sponsored Post