Πρόεδρος ΟΑΕΕ: Όποιος δεν μπορεί να πληρώσει, να πάει στη Βουλγαρία

Πρόεδρος ΟΑΕΕ: Όποιος δεν μπορεί να πληρώσει, να πάει στη Βουλγαρία
Eurokinissi

Να φύγουν στην Βουλγαρία προέτρεψε όσους αδυνατούν να καταβάλουν φόρους και εισφορές ο Διοικητής του ΟΑΕΕ (Οργανισμός Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών), Δημήτρης Τσακίρης, προκαλώντας την αντίδραση των εργαζομένων.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», οι δηλώσεις αυτές έγιναν στην Φλώρινα, όπου ο κ. Τσακίρης βρισκόταν για να ενημερώσει την τοπική κοινωνία για τις επερχόμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό, με αιχμή την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των εισφορών, στο 20% του φορολογητέου εισοδήματος.

Κατά την διάρκεια των συναντήσεών του, οι εκπρόσωποι του ΟΑΕ άκουσαν τα παράπονα των τοπικών φορέων που εξηγούσαν ότι αδυνατούν να αποπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, ασφαλιστικές και φορολογικές. Μάλιστα το 40% των μελών του Επιμελητηρίου Φλώρινας έχει βάλει ήδη λουκέτο.

Σε ερώτηση μάλιστα κάποιου ασφαλισμένου πώς από την 1η Ιανουαρίου με τις επερχόμενες ασφαλιστικές αλλά και φορολογικές αλλαγές οι ασφαλισμένοι θα έχουν κίνητρο για εργασία, όταν καλούνται να πληρώσουν συνολικά το 80% του εισοδήματός τους στο κράτος, ο διοικητής του ΟΑΕΕ φέρεται να είπε, εάν το θεωρούν πατριωτικό, ας πάνε στη Βουλγαρία. Η συγκεκριμένη δήλωση προκάλεσε όπως ήταν αναμενόμενο αντιδράσεις.

Μιλώντας στην «Καθημερινή», ο κ. Τσακίρης είπε ότι δήλωσή του παρερμηνεύθηκε, καθώς αυτό που είχε ως στόχο να καταδείξει είναι ότι η ικμάδα, η ζωηράδα και η ευρηματικότητα των Ελλήνων δεν θα πρέπει να εξαντλείται σε τρόπους εισφοροδιαφυγής και φοροδιαφυγής αλλά προς όφελος της ανάπτυξης της εγχώριας οικονομίας.

Την ίδια στιγμή, η «Δράση» ζητεί την παραίτηση του κ. Τσακίρη, λέγοντας ότι ο ίδιος παραδέχτηκε την αποτυχία του. Σε γραπτή της ανακοίνωση αναφέρει:

Ο διοικητής του ΟΑΕΕ Δημήτρης Τσακίρης με κυνισμό και προκλητικότητα παραδέχτηκε ότι η κυβέρνηση με την φορολογική και εισφοροδοτική πολιτική της εξωθεί τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις στη μετανάστευση. Αφού ομολόγησε την αποτυχία του, ο κ. Τσακίρης πρέπει πλέον να παραιτηθεί, καθώς είναι αδιανόητο να διαχειρίζεται τις εισφορές των ασφαλισμένων κάποιος που τους προτρέπει να φύγουν στη Βουλγαρία!

Φαίνεται ότι ο κ. διοικητής με το ελάχιστο βιογραφικό και η κυβέρνηση, αδυνατούν να καταλάβουν ότι η υφαρπαγή του πλούτου που δημιουργούν οι εργαζόμενοι για να τραφεί το αδηφάγο κράτος των ημετέρων, και η συνεπακόλουθη μετανάστευση των ικανών, οδηγούν νομοτελειακά στην συρρίκνωση των πόρων ολόκληρου του ασφαλιστικού συστήματος και στην εξαθλίωση όσων εξαρτώνται από αυτό.

Η Δράση έχει προτείνει ήδη από το 2012 την αναμόρφωση εκ βάθρων του ασφαλιστικού, με μία βασική σύνταξη για όλους από τον προϋπολογισμό και την απελευθέρωση πόρων που θα κατευθυνθούν στην ιδιωτική ασφάλιση, σε προσλήψεις από τις επιχειρήσεις και σε νέες επενδύσεις. Δυστυχώς, διαδοχικές κυβερνήσεις προσπαθούν χωρίς επιτυχία να σώσουν το υπάρχον, χρεοκοπημένο, μοντέλο – με θύματα κυρίως τους νεότερους.

Δημοφιλή